Donacions eficaces


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 9/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com col·laborar amb les ONG? Què fer i com informar-se: funció de la Fundació Lealtad. Les tres claus que fan que una donació sigui eficaç, al incorporar un component racional al factor emocional que impulsa la col·laboració amb una ONG son:

1.- La necessitat que el donant es plantegi en primer lloc quin vol que sigui la destinació de la seva aportació (a qui desitja ajudar, a quina causa donar suport i on)

2.- La importància d'entendre que donar no ha de ser sol bé para el que dóna, sinó també per a qui rep l'ajuda (el beneficiari de l'ONG),
3
.- El fet que l'ajuda sigui eficaç en l'ocupació dels recursos.

La Fundació Lealtad ajuda donants i ONG en aquests tres aspectes per aconseguir col·laboracions reeixides, a través de l'anàlisi de transparència i bones pràctiques de les ONG i la publicació dels resultats a les seves pàgines web.

A través de l'avaluació, les organitzacions compten amb una eina gratuïta de rendició de comptes i millora de gestió interna, mentre que els donants poden accedir a informació completa, independent i gratuïta sobre les entitats socials. En paraules del seu president, Salvador García-Atance: 'La donació responsable, en la qual el donant s'informa per donar, posa pressió sobre les ONG i els incentiva perquè es comuniquin més intensament amb la societat, rendeixin comptes de les seves activitats i siguin més eficaces'.

Els aspectes més significatius dels Principis de Transparència i Bones Pràctiques en els quals es basa l'anàlisi de la Fundació Lealtad són: funcionament i regulació de l'òrgan de govern; claredat i publicitat de la missió; planificació i seguiment de l'activitat; fidelitat en la publicitat, transparència i pluralitat en el finançament; control en la utilització dels fons; compliment de les obligacions legals i fiscals; i promoció del voluntariat.

OXFAM INTERMON és una de les ONG que sotmet els seus comptes i la seva activitat a l'anàlisi d'aquesta Fundació, afegint-hi aquest al que ja es realitza dels seus comptes per una important auditora, garantint així la bona administració i aplicació dels fons rebuts, tant de particulars, com d'empreses, com d'administracions públiques.


La prova de tota veritat resideix, senzillament, en la seva eficàcia.
William James (1842-1910. Psicòleg i filòsof nord-americà)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.