De manipulats i instrumentalitzats a il·luminats


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 16/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Frases públiques d'un govern: el regidor d'urbanisme ha lamentat que els residents es queixin de tenir poca informació del pla (Can Borrull- Les Planes) i ha atribuït les reiterades crítiques a l'actitud oportunista d''alguns partits' que instrumentalitzen els veïns. Instrumentalitzar, al diccionari de la Llengua Catalana: 'Servir-se abusivament (d'algú o d'alguna cosa) com a instrument per a aconseguir un fi.'

Molt lligat al concepte 'manipular', que significa en sentit figuratiu i, per exemple aplicat a la política: 'Obrar sobre algú o alguna cosa, amb maneigs fraudulents, subrepticis, etc.'

Entendre l'acusació velada que fa un regidor del Govern municipal (CiU) de Sant Cugat en el sentit que els veïns de can Borrull estan manipulats i instrumentalitzats per alguns partits polítics és complicat, així d'entrada. Els ho asseguro. Donar credibilitat a aquesta acusació seria admetre que els veïns de can Borrull no pensen, ni raonen per si sols, i que necessiten estar il·luminats, o bé pels bons i paternalistes regidors i regidores de l'equip de govern, o bé pels dolents i demagogs regidors i regidores de l'oposició.

El púlpit -i perquè tothom ho entengui, inclús aquest regidor: (pulp?tum = estrada, tarima, trona...)- des del qual es llancen aquestes insinuacions de manipulació, és un púlpit d'alçada, amb la perspectiva de qui ara està governant i es creu amb la raó més absoluta i la veritat incontestable per part dels súbdits, que no pensen i no s'identifiquen amb el discurs fet des de la trona elevada dels 'altars' de la política santcugatenca.

Cal recordar que el govern i CiU va votar en contra d'una moció conjunta del PSC i UASC instant a augmentar un 8% l'aportació municipal a les obres d'urbanització dels districtes. Això suposaria reduir les contribucions especials dels veïns fins al 72% del cost dels treballs i compensar part del 'dèficit històric' en aquestes zones.

Pensar que els veïns d'un barri es deixen manipular per un o altre partit polític és negar la major de la democràcia representativa i participativa, i té un to presumptuós que s'escapa dels meus paràmetres polítics.

Jo mai gosaria fer unes declaracions com les del regidor de Govern. Cal Admetre la diversitat d'opinions i la divergència de pensament. En la pluralitat democràtica hi la riquesa i titllar de manipulats i 'instrumentalitzats”' uns veïns pel sol fet que no pensin com jo és fer un mal favor a la nostra societat.


Darrerament, la manca de respecte d'alguns membres del govern cap a altres regidors, veïns i veïnes i tot allò que s'aparta de la línia 'oficial' està esdevenint un trencament sense retorn del tradicional respecte institucional a Sant Cugat.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.