Moltes gràcies, Raül Romeva


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 25/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Em sap greu l'adéu de Raül Romeva com a eurodiputat; em sap greu, perquè penso que ha fet una tasca magnífica a Brussel·les en defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya. Ell i Ramon Tremosa han fet que la nostra veu, empetitida pel fet de no tenir Estat, s'hagi sentit neta i clara en aquell Parlament. Els catalans, com sabem prou bé, a més de tenir problemes que poden ser compartits amb altres col·lectivitats, arrosseguem també el problema de tenir un Estat en contra, un Estat que treballa nit i dia per anorrear la identitat i la llengua de Catalunya, cosa que suposa un sobreesforç per als nostres representants.

Comprenc, tanmateix, que conciliar una vida professional a Brussel·les amb una vida familiar a Sant Cugat no és gens fàcil, sobretot si, com és el cas de Romeva, es tenen fills petits. Com ell mateix diu, el seu fill i la seva filla només l'han conegut 'fent i desfent maletes'. El nen, fins i tot, s'havia arribat a pensar que treballava en un avió. I és comprensible, perquè deu anys potser no són gaire cosa en la vida d'un adult, però són tot el temps del món en la vida d'un infant.

Per tant, entenent perfectament l'adéu de Romeva a la política europea, vull expressar-li el meu agraïment per aquests deu anys de dedicació. Com a català, m'hi he sentit representat cada vegada que ha denunciat els atacs sistemàtics que pateix Catalunya per part del govern espanyol. Recordo, per exemple, el tema de la praxi escandalosa del ministre Wert en l'educació pública, el pla del Partit Popular per exterminar la llengua catalana a les Illes, l'ús espanyol de fons europeus per celebrar curses de braus, l'intent de vincular els drets nacionals de Catalunya amb el nazisme, les amenaces i intimidacions militars al nostre país o, entre d'altres, el greuge comparatiu de les taxes universitàries, en què Catalunya paga el doble de la mitjana espanyola. Per tot això, pel compliment del compromís adquirit amb la ciutadania i pels deu anys de lluita contra l'absolutisme i en defensa dels valors democràtics, moltes gràcies, Raül Romeva.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.