Hi ha molt camí per fer


  • Comparteix:

montserrat.grau

Montserrat Grau


Publicat: el 9/gen/18
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

El 15 de desembre vaig assistir al taller de cocreació sobre la visibilitat de la dona al Futbol Club Barcelona (FCB) organitzat pel grup Edelmira Calvetó. L'Edelmira va ser la primera dona que va lluitar per ser sòcia en un club de futbol fundat per homes i pensat només per a homes. Ho va aconseguir 14 anys després de la seva fundació, al 1913.

En el grup Edelmira Calvetó es treballa per aconseguir reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins del club i reflexionar sobre el paper de la dona a l'esport.

Actualment, a Catalunya més de la meitat de la població som dones, però encara queda molt camí per aconseguir la nostra visibilització en molts camps. Per exemple, no hi ha referents femenins de jugadores de bàsquet, d'entrenadores o d'àrbitres. Fins al 1970 no es va disputar el primer partit de futbol femení del FCB i actualment és l'únic equip de l'Estat espanyol professional. Les sòcies del FCB som actualment un 27%, però en canvi només hi ha una dona a la directiva, la Maria Teixidor.

Tant de bo aconseguim que no hagi d'escriure mai més un article sobre aquest tema, ni que hi hagi un grup de dones al club i puguem tenir algun dia una dona presidenta.

MONTSERRAT GRAU és secretària de la Penya Blaugrana de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.