Esport o vestir-se pels peus


  • Comparteix:

mauri.benito

Mauri Benito


Publicat: el 3/mai/21
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Podríeu dir-me que esteu farts de rebre frases fetes dels valors que aporta l'esport i, fins i tot, podríem arribar a cert consens... Potser hauríem d'acordar unes regles de joc i, sobretot, definir què és i què no és esport. Hauríem de treballar-ho unes quantes hores, com si entrenéssim per una fita important. No estaria malament poder comptar amb més gent, en equip treballaríem millor i, una vegada tot a lloc, decidir on volem arribar. Bé, doncs això per a mi seria l'esport.

Tot aquest preàmbul me l'he preparat per confirmar que jo sí que crec en aquests beneficis que ens aporta l'esport i, més concretament, que en la situació en què ens trobem actualment com a societat aniríem millor si el que ens ensenya l'esport fos la manera de fer a la societat.

Sóc un ferm defensor de la cultura de l'esforç, per descomptat de l'ajuda al que li manqui, però no deixant de premiar al que s'esforça o, com a mínim, no penalitzar-lo.

L'esport és tan just que, un menys talentós, però amb alta dedicació, pot obtenir millors resultats.

L'objectiu justifica els mitjans? Doncs no, l'esport no és així.

Pactar amb qui sigui per simplement arribar al poder seria quelcom no vist en la cultura de l'esport. Normalment, els equips d'èxit són heterogenis, però els uneix més que el simple desig de tenir poder o fama.

Un altre aspecte que em passa pel cap és la coherència que tant trobo a faltar entre nosaltres i que sí l'esport ens posaria a tots a lloc.

No podem esperar que les coses passin sense que nosaltres no fem res, perquè almenys passi el que volem o desitgem.

Segurament, el que més he après de l'esport és l'honestedat, el no fer trampes, el no mentir, el no simular i, per sobre de tot, el respecte a l'adversari.

Necessitarem tanta instal·lació esportiva per intentar estendre aquest model de societat que ja podeu invertir en ciment.

MAURICI BENITO és president de SantCugatCreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.