Per seguretat, per responsabilitat, per solidaritat: Quedem-nos a casa

Regidora de Ciutadania, Esports i Salut d'ERC


  • Comparteix:

La Covid19 ens ha canviat la manera de viure en poc més de 15 dies. La ciutat ha hagut d'aturar el ritme, anul·lar totes les activitats, hem hagut de demanar a totes les persones que es quedessin a casa pel seu bé i pel de la resta de santcugatencs i santcugatenques. També per la resta del país.

A Sant Cugat hem reaccionat ràpid, sempre seguint les indicacions que cada dia anava donant la consellera Alba Vergés, que tant ella com els responsables de CatSalut han estat en contacte amb l'alcaldessa i amb mi, com a regidora de Salut, per poder anar-nos adaptant a tot allò que era necessari. Els decrets de l'Estat espanyol, considero que han anat arribant tard i sense mesures contundents, quan en el cas de Catalunya, per exemple, ja vèiem clara la necessitat de fer un confinament estricte i comunitari.

Com a regidora, he estat en contacte amb les directores dels CAP del municipi, que mica en mica han anat organitzant l'atenció per evitar contagis, atendre millor les persones que requerien d'alguna atenció mèdica per la Covid19 o per qualsevol altra necessitat.

Un dels col·lectius que més debilitat presenta contra aquest virus és els col·lectiu de més edat, les persones més grans. És per això que vam exposar al CAP que a Sant Cugat hi ha moltes residències de gent gran i les directores van considerar, crec que de manera molt encertada, generar un dispositiu d'acompanyament a les residències. Cada dia parlen amb totes les residències al matí i si cal, envien metges per fer tests, assessorar les professionals de les residències... cal que tant els professionals com els residents, se sentin acompanyats i guiats amb confiança, i això han estat fent tant metges com infermeres de la Mútua de Terrassa des dels nostres CAP.

Des de Drets Socials també els posem cada matí en contacte amb totes les residències per fer una distribució, del poc que anem rebent, i parlar cada dia amb les residències per mirar de facilitar-los-en segons necessitats.

Encara ens queden dies de confinament. Malgrat totes les incomoditats i dificultats que estem patint, val la pena que siguem positius, relaxem-nos, posem-nos reptes, somriguem, emocionem-nos, innovem, fem pauses, respirem, divertim-nos, assaborim els moments... Per seguretat, per responsabilitat, per solidaritat: Quedem-nos a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.