Dissidència Sònica fa una crida als músics santcugatencs a sumar-se a les seves reivindicacions


Temes relacionats

La tercera edició del festival Trona, a Valldoreix, manté el caràcter reivindicatiu (31/gen/09)

Arriba el Trona '09 (28/gen/09)

Dissidència Sònica traurà nou disc a través d'Internet (14/oct/08)


  • Comparteix:

El sindicat musical Dissidència Sònica anima els músics santcugatencs a adherir-se a la seva organització. El col·lectiu organitza activitats, com festivals o edicions de discs compilatoris, per donar veu als grups musicals de Sant Cugat i rodalies.

El moment actual de Dissidència Sònica és una mica delicat a causa de la falta de persones implicades en el projecte. És per això que els membres del col·lectiu animen els músics santcugatencs a sumar-se a la iniciativa i col·laborar.

El col·lectiu musical funciona de manera assembleària, i vol ser una eina perquè el músic pugui representar-se a sí mateix. A més, Dissidència Sònica reivindica algunes denúncies compartides per gran part dels músics santcugatencs, com la manca d'espais per actuar en directe. De fet, la demanda d'una sala de concerts a Sant Cugat és un dels punts en què més ha insistit el col·lectiu històricament.

Dissidència Sònica organitza un cop a l'any el Festival Trona, on actuen diversos grups locals d'estils i edats diferents. En l'edició d'enguany, l'escenari de la Nau Cultural de Valldoreix va acollir molta varietat de gèneres, des del pop-rock d'Amani fins al hardcore d'Amenaça Col·lectiva, i la fusió experimental i virtuosa de Carolina Chicken, amb pinzellades de música balcànica, jueva i jazz.

Una altra iniciativa destacada de Dissidència Sònica és l'edició de discs compilant música de grups novells de Sant Cugat i rodalies. Fins al moment n'han editat tres, donant veu a una quarantena de grups d'estils molt diversos. En declaracions a cugat.cat, l'entitat ha afirmat que el proper projecte l'editaran en format digital a través d'internet.

Una altra acció reivindicativa del col·lectiu musical va tenir lloc durant les eleccions municipals del 2006, quan van presentar un fals alcaldable anomenat 'Heavy Metal Pussy'.

Es pot establir contacte amb Dissidència Sònica a través del seu Myspace.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.