The Risas, Blue Velvet, Citxileo, Natural Band i El Final del Laberinto guanyen el concurs '1a Maqueta'


  • Comparteix:

Cartell del concurs '1a maqueta'

Cartell del concurs '1a maqueta'

La tercera edició del concurs '1a Maqueta', organitzat per Joventuts Musicals Sant Cugat, ja té guanyadors. Es tracta del jove grup de funk-rock The Risas, el trio femení Blue Velvet, la banda de samba-reggae Citxileo, els tortosins Natural Band i el quartet de punk-rock El final del Laberinto. Un dels cinc grups s'endurà també el premi d'enregistrar un videoclip.

Joventuts Musicals Sant Cugat organitza un any més el concurs '1a maqueta', que enguany arriba a la tercera edició. L'entitat musical santcugatenca i l'estudi de gravació Aula de So, que acollirà els enregistraments, compten amb la col·laboració de Cugat.cat i l'Ajuntament en aquesta iniciativa, que pretén potenciar els joves grups musicals, especialment els santcugatencs.

De fet, les bases del concurs marcaven que com a mínim tres de les cinc formacions guanyadores de les 12 hores de gravació gratuïtes serien santcugatenques, i finalment han acabat sent quatre dels cinc grups. Altres requisits eren que la mitjana d'edat dels components no superés els 25 anys i que el grup no tingués un contracte discogràfic.

Un dels grups guanyadors del concurs són els joves The Risas, que acaben de publicar la seva primera maqueta amb 8 temes que es mouen entre el funky, el rock i el pop, amb lletres en català i anglès amb importants dosis de sentit de l'humor.

També són santcugatencs els Citxileo, un grup de samba-reggae on la percussió té un paper molt important. Dos percussionistes i un bateria s'encarreguen de donar força a la vessant rítmica del so del grup, que canta en diversos idiomes com l'italià, el castellà i el català.

Un altre grup guanyador és Blue Velvet. Es tracta d'un trio format per una guitarrista, una teclista i una violinista. El seu so acústic, íntim i delicat conté també altres sons com el cajón flamenc, i les veus es reparteixen entre les tres components.

El grup més contundent dels guanyadors és el quartet de punk-rock en castellà El final del Laberinto. El grup té a l'esquena dues maquetes i concerts en sales barcelonines com Razzmatazz, Becool o La Nau.

Per últim, l'única de les cinc formacions que no té representació santcugatenca és Natural band, un grup de reggae procedent de Tortosa. El seu repertori és en castellà i en anglès.

Aquestes són les cinc formacions que entraran a l'estudi de gravació Aula de So, amb 12 hores gratuïtes d'enregistrament. D'entre elles es farà una selecció, atenent a criteris audiovisuals, per a escollir quin grup rebrà el premi de la realització d'un videoclip.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.