L'Arxiu Nacional de Catalunya acull una conferència sobre el flamenc


  • Comparteix:

El flamenc ha estat declarat patrimoni immaterial de la humanitat

El flamenc ha estat declarat patrimoni immaterial de la humanitat

'El Flamenco, Patrimoni de la Humanitat' és el nom de la conferència que tindrà lloc aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Una ponència emmarcada dins el cicle de conferències 'Els nostres patrimonis de la Unesco 2010', que tindrà lloc a les set de la tarda. La conferència, que tindrà forma de classe magistral, comptarà amb la presència dels músics de flamenc Paco Garfia i Ricardo Peñuela, que acompanyaran les explicacions sobre aquest art amb la guitarra i el cant.

El passat mes de novembre el flamenc, juntament amb altres expressions populars com els castellers o el Cant de la Sibila, va ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

Aquest dimecres l'Arxiu Nacional de Catalunya acull tota la força i expressivitat d'aquest art en la conferència 'El Flamenco, Patrimoni de la Humanitat' que organitza l'Associació d'Amics de la Unesco de Valldoreix-Sant Cugat. Una ponència englobada dins el cicle de conferències 'Els nostres patrimonis Unesco 2010'.

Rafael Recolons, president de l'associació, parla de la importància de donar a conèixer el flamenc, un art desconegut per a força gent.



Conferència Flamenc

Malgrat que no ha nascut a Catalunya, si que tenim flamenco. Com a fet cultural creiem que és important i força desconegut. Volem conèixer que és exactament.


El locutor i presentador de flamenc a Ràdio L'Hospitalet i Ràdio Cornellà, Antonio Menchón, actuarà com a presentador d'aquesta cita. Menchón, un dels principals promotors d'aquest estil a Catalunya, estarà acompanyat d'Antonio Ruiz, qui farà de ponent d'aquesta conferència que tindrà forma de classe magistral. Amb la col·laboració del guitarrista de flamenc Paco Garfia i del 'cantaor' Ricardo Peñuela, els assistents a la conferència podran gaudir de música en directe així com distingir els diferents tipus de flamenc que existeixen.

Aquí a Catalunya el flamenc ha arribat amb la particular forma de la Rumba Catalana, tal i com explicava Rafael Recolons a Cugat.cat.



Relació flamenc-rumb

Tenim una derivació del flamenc que és la rumba catalana que també ha tingut molta anomenada a Catalunya, amb personatges com Peret.












La xerrada començarà a les set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya i té l'entrada gratuïta.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.