L'Arxiu Nacional de Catalunya acull una conferència sobre el flamenc

El flamenc ha estat declarat patrimoni immaterial de la humanitat

Música a Sant Cugat

Publicat el 16/mar/11 per Maria Cuso

'El Flamenco, Patrimoni de la Humanitat' és el nom de la conferència que tindrà lloc aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Una ponència emmarcada dins el cicle de conferències 'Els nostres patrimonis de la Unesco 2010', que tindrà lloc a les set de la tarda. La conferència, que tindrà forma de classe magistral, comptarà amb la presència dels músics de flamenc Paco Garfia i Ricardo Peñuela, que acompanyaran les explicacions sobre aquest art amb la guitarra i el cant.

El passat mes de novembre el flamenc, juntament amb altres expressions populars com els castellers o el Cant de la Sibila, va ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

Aquest dimecres l'Arxiu Nacional de Catalunya acull tota la força i expressivitat d'aquest art en la conferència 'El Flamenco, Patrimoni de la Humanitat' que organitza l'Associació d'Amics de la Unesco de Valldoreix-Sant Cugat. Una ponència englobada dins el cicle de conferències 'Els nostres patrimonis Unesco 2010'.

Rafael Recolons, president de l'associació, parla de la importància de donar a conèixer el flamenc, un art desconegut per a força gent.



Conferència Flamenc

Malgrat que no ha nascut a Catalunya, si que tenim flamenco. Com a fet cultural creiem que és important i força desconegut. Volem conèixer que és exactament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El locutor i presentador de flamenc a Ràdio L'Hospitalet i Ràdio Cornellà, Antonio Menchón, actuarà com a presentador d'aquesta cita. Menchón, un dels principals promotors d'aquest estil a Catalunya, estarà acompanyat d'Antonio Ruiz, qui farà de ponent d'aquesta conferència que tindrà forma de classe magistral. Amb la col·laboració del guitarrista de flamenc Paco Garfia i del 'cantaor' Ricardo Peñuela, els assistents a la conferència podran gaudir de música en directe així com distingir els diferents tipus de flamenc que existeixen.

Aquí a Catalunya el flamenc ha arribat amb la particular forma de la Rumba Catalana, tal i com explicava Rafael Recolons a Cugat.cat.



Relació flamenc-rumb

Tenim una derivació del flamenc que és la rumba catalana que també ha tingut molta anomenada a Catalunya, amb personatges com Peret.

Your browser doesn’t support HTML5 audio













La xerrada començarà a les set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya i té l'entrada gratuïta.