Productes de neteja i d'higiene a granel responsables amb el medi ambient

La botiga Biopompas de Sant Cugat va obrir l'any 2017 i ja és un referent per al consum ecològic a la ciutat


  • Comparteix:

Sílvia Ruggiero va obrir la botiga Biopompas fa tres anys al carrer Martorell / Foto: Cedida

Sílvia Ruggiero va obrir la botiga Biopompas fa tres anys al carrer Martorell / Foto: Cedida

Un envàs pel producte de netejar el terra, un altre més sofisticat pel parquet, el detergent, el xampú, el gel i el suavitzant. Quants envasos de plàstic podria arribar a generar una sola llar al llarg de l'any? El nombre escandalitza. Fa tres anys que a Sant Cugat la Sílvia Ruggiero va obrir la botiga Biopompas, on es venen productes de neteja a granel i responsables amb el medi ambient. L'objectiu? Prendre consciència de la nostra petjada ecològica i intentar reduir entre tots aquest nombre.

Sílvia, què vol dir que un producte de neteja és responsable per al medi ambient?
Vol dir que estem cuidant el planeta amb una manera diferent de consumir. La cadena de producció és purament local i no ve res de l'altra punta del món, la matèria prima que té menys productes químics dels que necessita per fer la seva funció i finalment, l'envàs que, com l'estem reutilitzant, estem rebaixant els residus que generem i triguen en descomposar-se tants anys. Som éssers socials, però el planeta no és nostre.

Quin impacte tenen l'elaboració dels productes de neteja 'convencionals' al nostre planeta?
La mà d'obra que hi ha darrere és zero ètica, els components químics (solfac, amoníac, silicona...) que els integren converteixen els productes per al consum pur, més atractius, fan més escuma. Normalment utilitzem molta més quantitat de la que es necessita, en canvi, a Biopompas es compra a granel. Hi ha gent que ha entrat a la botiga amb un pot de KH7 i s'ha emportat tres productes diferents. És un estalvi a la llarga.

El comprador s'emporta el producte en els pots que ha portat de casa / Foto: Cedida per Biopompas
El comprador s'emporta el producte en els pots que ha portat de casa / Foto: Cedida per Biopompas

Quines diferències hi ha quan un compra en una botiga a granel?
El comprador porta el pot que vulgui reutilitzar de casa i nosaltres l'aconsellem el pes i el producte. Es tracta de jugar amb les quantitats; compres el que t'endús i es pot aprofitar fins l'última gota. El producte dura força més i no es malgasta. Tenim rentat de roba, de la llar i d'higiene personal. Fem una atenció molt personalitzada i assessorem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.