Propostes per a l'odissea contra les joguines sexistes o bèl·liques

Segons les botigues de joguines, l’oferta d’enguany comença a fugir dels patrons sexistes i bèl·lics


  • Comparteix:

Imatge d'Eurekakids / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'Eurekakids / Foto: Cugat Mèdia

Arriba Nadal i amb ell, l'hora dels regals. Els catàlegs de joguines infantils recorren la ciutat i el 'm'ho demano per Reis' es converteix en la frase més repetida pels infants. Tot i que es comencen a veure els primers avenços, dins els catàlegs se segueixen separant les joguines per a nenes i per a nens, i el rosa i el blau no deixen de ser els colors predominants. Algunes botigues de Sant Cugat donen opcions de regals no sexistes ni bèl·lics.

Aquest any, expliquen des de la botiga Drim, l'oferta comença a separar-se dels patrons sexistes i bèl·lics. "Dins el catàleg, hi ha moltes joguines com ara les cuinetes o les nines que socialment s'entén que són per a les nenes, però cada cop es van incloent més nens a les imatges". Tot i aquesta realitat, enguany les joguines més demanades tendeixen a ser neutres i escapen del que es considera bèl·lic, expliquen a l'establiment, que posa alguns exemples per edats.

Preescolar: Pissarres blanques i magnètiques.
Infantil: Baldufes Beyblade, els Gormiti o els micròfons del programa La Voz
Adolescent: Jocs de taula com el Virus


Joguines
Els Super Things / Foto: Cugat Mèdia


Des de Juguettos, coincideixen que cada cop l'oferta de joguines es va allunyant dels patrons sexistes i bèl·lics. Tot i que, les nines i tot el món Nenuco i Barbie tenyeixen de rosa les prestatgeries de la botiga, i els Hotwheels, les pistoles Nerf o els superherois de Marvel segueixen reclamant l'atenció dels nens. Tot i això, la botiga destaca que, en productes com els de creació de polseres o de sabons, s'han inclòs imatges de nens, això fa que sigui més inclusiu. Des de Juguettos, recomanen regalar joguines neutres.

Infantil: Super Things
Adolescent: Jocs de taula

Joguines
Joguines neutres / Foto: Cugat Mèdia


L'excepció la marca Eurekakids, que defensa que l'oferta de joguines que tenen no és ni bèl·lica ni sexista, de fet, afirma que mai han tingut joguines bèl·liques. A més, considera que és la societat qui diu que els cotxets i les nines són per a les nenes i els cotxes per als nens. Respecte als colors predominants, l'encarregada afegeix que en algunes ocasions han intentat oferir productes que escapin de les tonalitats roses i blaves. Posa per exemple, tota la gamma de grisos, ataronjats i grocs que envolta la prestatgeria dedicada als nounats. Tot i això, expressa que moltes vegades la distinció entre color i sexe, la fan els mateixos infants quan diuen: 'el rosa és color de nena'.

Les recomanacions que fa la botiga per acabar amb els patrons sexistes i allunyar-se dels colors predominants són les següents:

Preescolar: peluixos i les figuretes de fusta.
Infantil: el Shapes Up o les manualitats.

Joguines
Shapes Up / / Foto: Cugat Mèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.