Les calçotades segueixen vives! On es poden fer aquest any a Sant Cugat?

Com s'han adaptat els restaurants per garantir les mesures de seguretat en aquest àpat típic català?


  • Comparteix:

Els calçots són una de les grans tradicions gastronòmiques del país / Foto: ACN

Els calçots són una de les grans tradicions gastronòmiques del país / Foto: ACN

Sant Cugat compta amb diversos locals i restaurant on menjar una bona calçotada. Malgrat la situació sanitària, aquest àpat tradicional català es manté viu.

Tot i les dificultats que ha portat la Covid-19, els restaurants s'han adaptat, per exemple, possibilitant el repartiment a domicili o canviant la disposició i ampliant mesures de seguretat perquè els comensals puguin gaudir dels calçots. Ara bé, quins establiments ofereixen aquestes possibilitats i com ho fan? Aquestes són dues opcions.

Masia Can Ametller

Joguines
Foto: Can Ametller

Per una banda hi ha la Masia Can Ametller, situada a prop de l'Hospital General, al camí de Can Ametller, que ofereix un menú especial per a calçotades. Amb calçots i salsa de primer, també hi ha alternatives per a aquells que prefereixin una altra opció. Tot plegat, això sí, acompanyat de pa amb tomàquet. Pel que fa al segon plat, es pot triar entre una graellada de carn amb patates al caliu, carxofes a la brasa i mongetes saltejades; plats com una peça de bacallà o un entrecot a la brasa (en aquests dos últims casos, el preu varia a l'alça).

El menú ofereix vi blanc i negre de la terra alta per acompanyar l'àpat, així com diferents postres (crema catalana, mel i mató o pastís de pastanaga) i cafè o infusió. Tot plegat té un preu de 37 euros.

Pel que fa a les mesures de seguretat, el restaurant Can Ametller disposa de més separació de taules, terrassa i espais a l'aire lliure, així com gel hidroalcohòlic. També compten amb el certificat de desinfecció per part d'una empresa externa.

Aquells que ho desitgin, poden endur-se el menú a casa, o bé fe una comanda a domicili. En aquest cas, el preu baixa als 29 euros.

Mirador de Can Cases

Joguines
Foto: Cedida

Un altre establiment que ofereix un espai òptim per a calçotades és el Mirador de Can Cases, amb un parell de menús: un per 33,90 euros i l'altre per 37,90. Els dos compten amb la base dels calçots i la salsa, segon a escollir entre la graellada de carns i peix amb verdures, així com postres a escollir entre gelat de crema catalana o mel i mató i, finalment, una copa de vi amb altres begudes.

La diferència està en les quantitats i que el menú més car compta amb un parell de suplements. Si tota la taula opta pel menú de calçots pot demanar el de 37,90 euros, que ofereix calçots il·limitats, mentre que el de 33,90 euros ofereix només una teula. A més, amb el de 37,90 euros s'inclou una teula d'embotits i una amanida per compartir que no està inclosa al menú més barat. En tots dos casos la copa de vi és única.

Les mesures de seguretat en aquest cas són també les requerides. També ofereixen opció per endur i entrega a domicili.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.