Manuel Delgado: 'L'independentisme sempre ha estat anticapitalista'

Manuel Delgado, al centre de la imatge

Podcast

Publicat el 24/oct/14 per Anna González

El professor universitari, antropòleg i membre del comité central del Partit dels Comunistes de Catalunya, Manuel Delgado, defensa l'origen anticapitalista de l'independentisme, al qual s'ha afegit la dreta nacionalista catalana. Convidat per la CUP al debat 'Quin paper hi juguen l'esquerra i els moviments socials en el procés sobiranista', Delgado també ha fet una crida a participar activament el 9N. Delgado ha estat acompanyat en aquesta xerrada, que ha acollit el Casino de la Floresta, per l'historiador i regidor de la CUP a Molins de Rei, Albert Botran.

Escolta-ho

Les frases més destacades de l'entrevista:

'Des del punt de vista dels interessos del govern espanyol, Podem seria una de les darreres trinxeres per poder somiar, perquè seria un somni, amb una divisió de les classes populars en funció del sobiranisme'.

'L'independentisme és transversal, hi ha un d'esquerres i un de dretes, igual que hi ha un espanyolisme de dretes i un d'esquerres'.

'El procés sobiranista pot existir sense una presència activa de l'esquerra, però serà un procés de dretes i al servei de les classes dominants'.

'L'esquerra independentista s'ha de preguntar què serà d'ella quan ja no sigui menester la lluita independentista. Han de ser esquerres sense qualificatius'.

'Alguns simpatitzem amb la causa independentista per plantar-hi cara d'una vegada per totes als nacionalistes'.

'A Catalunya el nacionalisme històricament ha estat vinculat a la dreta. En canvi, l'independentisme sempre ha sigut marxista'.

'Qui s'ha convertit a l'independentisme ha estat el centre-dreta. L'independentisme sempre ha estat anticapitalista'.

'Els nous moviments vulguin o no s'hauran de posicionar sobre el procés sobiranista'.

'Jo el 9N no tinc altra cosa més important a fer, encara que sigui una pífia'

'El que està clar és que el 9N no et pots quedar a casa'.