José Murià: 'Catalunya té el mateix enemic que va tenir Mèxic fa 200 anys'


  • Comparteix:

José Murià va néixer a Mèxic però els seus orígens són catalans

José Murià va néixer a Mèxic però els seus orígens són catalans

L'historiador i escriptor mexicà José María Murià ha manifestat que una part important de la societat mexicana està a favor del procés independentista perquè Catalunya projecta allò que va aconseguir Mèxic fa dos segles. L'autor del llibre 'Per què en sóc', que s'ha presentat aquest dimarts a la llibreria Alexandria, ha apuntat que el fet de veure Catalunya des de la distància li ha permès adonar-se de tot el que ha aconseguit el país millor que els catalans que viuen la realitat dia a dia.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'Viure una vida en una llar catalana i una altra vida al carrer mexicà és estrany al principi però molt aviat vaig entendre que els meus orígens i Mèxic es podien integrar i complementar-se perquè són dos països que no tenen conflicte'.

'Em va donar una gran satisfacció arribar a Catalunya i veure que no era perfecta perquè vaig créixer en un ambient on tot el que era català era el millor i em sentia malament. En veure que no era perfecta em vaig alegrar i igualmet me'n vaig enamorar'.

'El premi més gran que m'ha donat aquest país va ser el passat Onze de Setembre quan vaig engegar la televisió mexicana i vaig tota la gent formant una V i demanant el mateix'.

'Veure Catalunya des de la distància m'ha permès adonar-me de les victòries que ha anat aconseguint el país i que els ciutadans del dia a dia no tenien en compte'.

'La meva relació amb Catalunya és de satisfacció i victòria rere victòria. Espero poder veure la victòria final'.

'Catalunya i Mèxic tenen un mateix enemic comú però Mèxic té un avantatge de 200 anys. Un gran sector mexicà està a favor de la independència perquè se senten identificats amb la causa. Catalunya projecta allò aque va fer Mèxic fa dues dècades'.

'Algunes persones m'han intentat excloure a Catalunya perquè sóc mexicà però utilitzo la llengua per demostrar que puc parlar català millor que alguns'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.