Jaume Pla abaixa el teló en una nit d'emocions al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Jaume Pla en un moment de l'espectacle

Jaume Pla en un moment de l'espectacle

L'actor santcugatenc Jaume Pla s'ha acomiadat aquest dijous dels escenaris amb una vetllada marcada pel record, la nostàlgia i l'emotivitat. Donant vida a un actor que encara la darrera actuació abans de jubilar-se, Pla ha anat desgranant la seva història a 'Abans que pugi el teló'. Es tracta d'una història d'amor pel teatre, per una dona, per una professió i, en definitiva, per una manera de viure signada pel també santcugatenc Víctor Alexandre. Un cop abaixat el teló, l'emoció ha embriagat la Sala Escenari del Teatre-Auditori.



Abans que pugi el teló de la seva darrera actuació dalt dels escenaris, un actor d'edat avançada sol al camerino reviu la seva vida personal i professional. Es tracta d'una nit diferent, ja que haurà d'acomiadar-se dels personatges que l'han acompanyat durant més de 60 anys de carrera mentre espera una trucada molt especial.

Amb aquest teló de fons, Jaume Pla, sota les ordres de Salvador Fité, ha repassat la seva història davant la complicitat d'un públic que havia exhaurit les entrades. Una nit que, com explica l'actor, ha estat 'màgica'.

Jaume Pla

Avui ha estat una nit màgica. Ha estat una trobada amb gent molt maca, amb el públic que m'ha anat seguint i els meus fills i néts. És molt maco poder explicar la meva vida dalt de l'escenari, perquè tot el que s'explica al text és real.


L'artista afirma que el text, signat per Víctor Alexandre, és 'el millor testament que podria fer'. Són unes memòries que recorren tota la trajectòria de Pla, tant en la plana professional com sentimental. La vetllada s'ha anat entreteixint amb records de les primeres funcions, àcides crítiques a la censura franquista i l'apassionada relació de Pla amb la seva dona Laura. Tot plegat ha estat un al·legat a favor de l'ofici d'actor en el qual han sonat també versos de Molière, Shakespeare, Txèkhov i Cyrano de Bergerac, entre altres

El públic de la Sala Escenari del Teatre-Auditori ha seguit la trajectòria d'aquest actor a punt de dir adéu als escenaris amb atenció i complicitat, i ha esclatat en una unànime ovació quan el teló, finalment, s'ha abaixat.

Després de la funció, Pla ha afirmat sentir-se '10 anys més jove' i, a diferència del seu alter ego, no té intenció de jubilar-se.

Jaume Pla

A l'obra diu que em jubilo, però no em jubilo! Si em donen una oportunitat continuaré aquí. La professió d'actor és l'única de la qual un no es pot jubilar. Bé hi ha personatges de més de 80 anys que necessiten un actor que els pugui interpretar.


Al final de l'espectacle, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha atorgat a l'actor una placa en homenatge i reconeixement per tota una trajectòria a l'escenari i a la televisió. Conesa ha lloat el 'compromís i la vinculació' de Pla amb 'el teatre de Sant Cugat i de tot el país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.