Ja es coneixen les 15 candidatures finalistes dels Premis Ciutat de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els premis s'entregaran el 14 de març al Teatre-Auditori / Foto: Web de l'Ajuntament

Els premis s'entregaran el 14 de març al Teatre-Auditori / Foto: Web de l'Ajuntament

Els 15 finalistes per als Premis Ciutat de Sant Cugat 2015 s'han donat a conèixer aquest dilluns després d'haver comptat els més de 3.000 vots -un 70% més que fa un any- que han rebut les 31 candidatures que s'havien presentat. Les propostes que més paperetes han recollit han estat la Casa de l'Esperança de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, l'entitat Assadega'm i els Diables de Sant Cugat. Els cinc guanyadors, inclòs el del premi extraordinari que atorga l'alcaldessa, recolliran el guardó en una gala al Teatre-Auditori el 14 de març.

Els finalistes:
Arqbag. És un col·lectiu de joves arquitectes de l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat (ETSAV) que aposten per nous models de relació entre les persones, l'habitabilitat i el territori, i entenen l'arquitectura com la gestió transversal dels recursos energètics, ambientals, econòmics i socials. Han desenvolupat projectes de Recerca-Acció a les Planes on han focalitzat una part important del seu treball. El principal objectiu és millorar la gestió dels recursos existents al barri, per obtenir un model urbà més eficient. El primer projecte que han desenvolupat aborda la problemàtica de la pobresa energètica. El seu treball a les Planes es va emportar el premi AJAC d'arquitectes joves.

Assadega'm, pel seu vintè aniversari i per ser l'única entitat del país formada per persones afectades per trastorns d'ansietat i depressió.

Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix, per la iniciativa d'apropar les ciències de la llum a tots els públics.

Associació de Veïns de Volpelleres, per ajudar a desenvolupar el Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori, el primer de tot Europa que està ubicat en una biblioteca. Per ser un exemple d’implicació i de dinamització veïnal que ha fet possible aquest espai d’innovació obert a tota la ciutadania.

Banc del Temps, pel seu desè aniversari. El banc suma 480 socis i sòcies que organitzen intercanvis grupals, conferències, exposicions i festes i celebracions.

La Coral Tardor de la gent gran és una coral sorgida del Col·lectiu Gent Gran de la Floresta que al 2015 ha celebrat 25 anys de vida. En aquests 25 anys moltes persones han estat partícips de la música, a través del cant. Es troben per assajar en un ambient de màxima cordialitat i amistat.

Cristina Casale, per la seva projecció internacional. Aquesta pianista va donar el seu primer concert amb només vuit anys i la seva carrera com a concertista l’ha portat a tocar a diferents ciutats d’Europa i dels Estats Units. El 2014 va rebre el premi Internacional de la creativitat al piano. Casale és col·laboradora de Cugat.cat amb el programa 'La clàssica a peu de carrer', que s'emet els diumenges a les quatre de la tarda.

Dar Al-Amal-La Casa de l'Esperança, creada fa cinc anys i que ofereix atenció mèdica a nens i nenes sahrauís que no poden ser atesos als camps de refugiats.

Diables de Sant Cugat, pels seus 25 anys omplint de foc, música i gresca la ciutat. Els plats forts de la celebració van ser la presentació de la bèstia de foc, el correfoc dels 25 anys, que va rebre la participació de 25 colles d’arreu de Catalunya, i una exposició fotogràfica.

GFT, un proveïdor internacional de solucions i serveis de tecnologies de la informació especialitzat en el sector financer amb seu a 11 països i a la nostra ciutat.

Grup de Teatre Espiral, pel seu 25è aniversari i per ser un referent del teatre amateur a la ciutat.

Grup de dansa tradicional de Sant Cugat Mediterrània és un grup de dansa tradicional de Sant Cugat que va néixer al 1994 com a secció de l'Esbart Sant Cugat amb la intenció de recuperar les danses del coreògraf Salvador Mel·lo i representar el folklore dels Països Catalans. Al 2015 han arribat als 20 anys amb el naixement de 'Quadrigènia', el primer espectacle de creació pròpia.

Marc Serrahima, jugador d'hoquei herba des dels cinc anys. El Júnior ha estat el seu club de referència on segueix participant de forma activa. En l'actualitat, ha començat a entrenar amb la selecció absoluta, amb el grup del CAR, i ha debutat en dos partits contra Irlanda. També ha entrenat amb la selecció espanyola sub21 per preparar el Mundial. El 2015, amb l'equip sènior del Junior van quedar segons al campionat de Catalunya d'hoquei sala i cinquens al campionat d'Espanya també d'hoquei sala. A més, van aconseguir acabar cinquens a la lliga de Divisió d'Honor d'Hoquei Herba i quarts a la Copa del Rei.

Residència Sant Salvador, que ha celebrat durant el 2015 el seu 25è aniversari. És un centre amb una capacitat per a 25 persones i ofereix la possibilitat que 18 persones assisteixin al seu centre de dia.

Wise People és una entitat sense ànim de lucre destinada a acollir, ajudar, acompanyar i mediar en casos de persones que es troben en situació de recerca activa de feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.