La 1a Mostra de Titelles de Sant Cugat denuncia la precarietat del sector


  • Comparteix:

La 1a Mostra de Titelles de Sant Cugat, que ha superat aquest cap de setmana les expectatives d'afluència de públic de l'organització, Can Ninot, ha denunciat la situació precària que viuen les persones que fan possible el món del teatre i de l'espectacle. Gairebé totes les funcions programades, tant a Cal Temerari com a Can Ninot, han exhaurit les localitats i , a causa de l'alta demanda, s'ha fet alguna sessió extra. Els impulsors de la iniciativa no han confirmat si l'any que ve es repetirà, ja que això dependrà de si té suport de les administracions públiques per poder retribuir els artistes i no 'perpetuar' les males condicions laborals de la professió.

El director de Can Ninot, Tian Cusidó, ha recordat que el sector sovint fixa preus 'simbòlics' que no permeten que els professionals puguin tenir sous dignes. Per Cusidó, el finançament per part de les institucions públiques és clau.

Tian Cusidó

La gent no està preparada per gastar-se massa a diners per veure aquests espectacles. No es pot vendre coses per sota del preu de cost. Cal tenir suport institucional.


A banda del caràcter reivindicatiu de la mostra, l'organització ha celebrat la rebuda del públic.

Tian Cusidó

Ens ha desbordat! De vuit espectacles de pagament, sis han estat amb entrades exhaurides i un amb doble representació.


La iniciativa ha tingut la participació dels artistes del Centre de Titelles de Lleida, Sim Salabim i l'Estenedor, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.