La Trobada Comarcal de colles i una visita a Alba, plats forts del 30è aniversari dels Geganters


  • Comparteix:

La presentació dels actes ha tingut lloc al Claustre

La presentació dels actes ha tingut lloc al Claustre

Els Geganters de Sant Cugat celebraran el 30è aniversari el cap de setmana vinent amb dos dies carregats de cercaviles i amb la celebració a la ciutat de la 23a Trobada Comarcal de Gegants del Vallès, que aplegarà una trentena d'agrupacions i una vuitantena de figures. El cartell de la trobada gegantera és obra de l'estudiant de l'Escola d'Art i Disseny Sergi Alegre.

Dissabte de la setmana que ve, a les dotze del migdia, a la plaça d'Octavià tindrà lloc una recepció als padrins de l'agrupació, els Gegants de Rubí. Les colles local i visitant compartiran un dinar de germanor. L'endemà, a dos quarts d'onze del matí es plantaran els gegants de totes les colles visitants al carrer de Salvador Espriu i, mitja hora més tard, partiran dues cercaviles: una que recorrerà el passeig de Francesc Macià i l'altra que passarà pel centre. Totes dues acabaran a la plaça d'Octavià.

El cap de colla de Geganters de Sant Cugat, Ramon Bruguera, ha explicat les sensacions per la celebració de l'aniversari.

Ramon Bruguera

Vindran una trentena de colles. Sant Cugat és una ciutat que estima els gegants i això és un orgull.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha anunciat que l'Ajuntament enviarà una comitiva a la ciutat piemontesa d'Alba del 7 a 9 d'octubre amb motiu del desè aniversari de l'agermanament amb Sant Cugat i que els Geganters s'hi sumaran. Fortuny ha felicitat la colla per les tres dècades de vida i ha destacat els valors que transmet.

Carmela Fortuny

Geganters té un caràcter familiar i intergeneracional.


Enguany els Geganters han disposat de la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny de la ciutat, que ha proposat als alumnes l'elaboració d'un cartell per a la trobada de colles. De les obres presentades s'ha seleccionat la de Sergi Alegre, tot i que també s'ha triat el de Maria Vendrell per anunciar la Trobada Gegantera que tindrà lloc per Festa Major.

A banda de les activitats, Geganters pretén difondre l'esperit de la cultura gegantera amb la reedició de 'La veritable història d'en Joan i la Marieta', de l'il·lustrador Pere Rovira. El cap de colla ha explicat que aquesta nova publicació, que hauria d'estar llesta per Sant Jordi vinent, tindrà un format de llibre i oferirà continguts a l'estil d'un còmic.

Precisament, l'abril de l'any vinent la Casa de Cultura acollirà una exposició per difondre la tasca de Geganters i per posar sobre la taula aquesta tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.