Rodamunt puja per primera vegada una persona en cadira de rodes al Puigmal


  • Comparteix:

L'arribada al cim / Foto: Rodamunt

L'arribada al cim / Foto: Rodamunt

Per primera vegada una persona amb mobilitat reduïda ha coronat el Puigmal amb una cadira Joëlette, una cadira de rodes especial que disposa de diversos manillars. Ho fa fet aquest dissabte gràcies a Rodamunt, una associació fundada fa dos anys per dos santcugatencs i un barceloní per acostar la muntanya a persones amb algun tipus de discapacitat. L'ascensió del pic, que té 2.900 metres d'alçària, s'ha fet amb l'ajut d'una vintena de voluntaris, cinc dels quals són santcugatencs.

Després d'un any de preparatius, Rodamunt ha assolit aquesta fita. Un dels fundadors de l'associació, el santcugatenc Oriol Aragay, ha explicat a Cugat.cat com s'ha desenvolupat l'ascensió.

Oriol Aragay

En un principi hi havia possibilitat de pluja, però la meteorologia ens va respectar. Afrontar-ho amb una persona amb tanta experiència a la muntanya era un avantatge.


L'equip ha trigat tres hores per pujar i dues per baixar l'Arnau, un jove amb una malaltia neurodegenerativa molt acostumat a la muntanya. Aragay ha assegurat que arribar dalt del cim ha estat emocionant.

Oriol Aragay

Molta emoció perquè l'Arnau havia fet muntanya a un nivell molt alt. D'un dia per l'altre va haver de deixar de sortir a la muntanya


Des de la seva creació, Rodamunt ja ha transportat una vuitantena de persones amb mobilitat reduïda. Algunes de les sortides que han fet han estat a indrets com La Mola i Sant Jeroni, entre d'altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.