Els Foguerons de Sant Antoni s'estrenaran a Sant Cugat a la vigília dels Tres Tombs


  • Comparteix:

Sant Antoni s'enfrontarà als Diables per expulsar-los de la ciutat

Sant Antoni s'enfrontarà als Diables per expulsar-los de la ciutat

Sant Cugat acollirà per primera vegada la festa dels Foguerons de Sant Antoni el 20 de gener, vigília de la Rua dels Tres Tombs. Els Foguerons són una celebració de cultura popular i tradicional molt arrelada a les Illes Balears que fa anys es va importar al barri de Gràcia de Barcelona. A Sant Cugat, Sant Antoni en persona foragitarà els Diables de Sant Cugat, que hauran pres la ciutat, per retornar la pau a la vila.

La iniciativa arrencarà a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià, des d'on els banderers de l'any passat, l'Ateneu, i diverses entitats de cultura popular faran una cercavila pels carrers de Santiago Rusiñol, de Santa Maria i de Xerric fins arribar a la plaça de Barcelona, on s'encendran quatre fogueres. A tres quarts de vuit del vespre es farà l'entrega de la bandera als nous banderers, els Bastoners de Sant Cugat, i posteriorment s'habilitaran unes graelles perquè els assistents puguin coure carn.

La Comissió de Sant Antoni Abat ha decidit recuperar la tradició per potenciar la festa del sant, que volen consolidar els propers anys amb més novetats. D'aquesta manera, a més s'impliquen les entitats de cultura popular i s'arrodoneix el cap de setmana, com ha explicat a Cugat.cat el membre de la comissió Toni Gómez.

Toni Gómez

Des que fan obres a la Unió no hem pogut fer el ball i hem pensat en la necessitat de fer la festa més maca. Per això hem ampliat amb els Foguerons, que esperem que segueixin molts anys.


De cara a l'any vinent, la comissió valora ampliar encara més les activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.