El clàssic 'Lisístrata' de Les Xandrines s'estrena avui al Teatre de Mira-sol


  • Comparteix:

Les Xandrines /Foto: Santcugat.cat

Les Xandrines /Foto: Santcugat.cat

La companyia de teatre Les Xandrines torna a l'escenari amb l'obra 'Lisístrata', d'Aristòfanes, al Teatre de Mira-sol. La formació, sota la direcció de Roger Cònsul, ofereix una versió amb peces musicals i amb tocs que adapten el text en l'actualitat. L'obra s'estrena aquest divendres a les nou de la nit i les entrades ja estan exhaurides. En queden de disponibles per a la sessió de dissabte, a la mateixa hora, i per a la de diumenge, a les set de la tarda.

Després de dos anys de 'Desmitificacions', l'última obra de la companyia, Les Xandrines proposen 'Lisístrata', la comèdia d'Aristòfanes. L'obra parla de la missió de Lisístrata d'aconseguir la pau en la guerra del Peloponès. Per fer-ho, decideix convèncer les dones de les ciutats de Grècia perquè s'aliïn amb ella per iniciar una vaga sexual i forçar els homes a deixar la guerra.

Una de les integrants, Maria Vancells, explica que l'obra parla de l'empoderament de la dona i de les úniques eines a les quals pot recorre per aconseguir la pau.

Maria Vancells

És una obra femenina. Diu que les dones juntes aconseguirem la pau i deixarem que els homes deixin de fer la guerra. La nostra única arma és negar-nos a tenir sexe, perquè ens escoltin.


Les Xandrines és una formació de set dones: Núria Bou, Mayte Calvo, Olga Munté, Maria Vancells, Virginia Cervera, Sílvia Claramunt i Mireia Monells, que es van conèixer a l'escola Pi d'en Xandri el 2005, on s'escolaritzaven els seus fills.

Segons Vancells, Les Xandrines es defineixen com un grup d'amigues que gaudeixen d'un espai propi on passar-s'ho bé.

Maria Vancells

Totes treballem i això ho fem per nosaltres mateixes. Quan ets 'xandrina' no ets ni la mare, ni la clienta, ni la proveïdora de ningú. Ets tu i estàs amb les amigues i t'ho passes bé. Amb el teatre es creix molt.


La formació ha fet vuit obres més. La més exitosa va ser 'Dones Sàpiens', amb què van fer més de 30 bolos per tot el país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.