Quatre escoles santcugatenques participen a la Marató de l'Estalgia


Temes relacionats

Sant Cugat se suma a la 2a Marató de l'Estalvi Energètic per lluitar contra la pobresa energètica ( 1/feb/17)


  • Comparteix:

Quatre escoles santcugatenques participen durant aquest mes a la Marató de l'Estalgia, una iniciativa que enguany arriba a la tercera edició i que consisteix en prendre mesures per estalviar el màxim d'energia durant un mes a equipaments públics. Les escoles implicades valoren la vessant didàctica de la iniciativa, que destina els beneficis obtinguts a persones que es troben en situació de pobresa energètica. 10 municipis de la demarcació s'hi han sumat. Les escoles participants a Sant Cugat són La Floresta, L'Olivera, Joan Maragall i Catalunya.

Els centres han traslladat la responsabilitat de l'estalvi als alumnes més grans, que es reparteixen tasques com el control de la temperatura a l'aula, l'estalvi d'aigua i la ventilació de les classes, com han explicat a Cugat.cat alumnes de la Floresta i L'Olivera.

Alumnes

Obrim les finestres i tanquem la porta perquè si no, tota l'escalfor de l'edifici se n'aniria per la finestra. / Amb la brida, quan premem surt menys aigua. / Hem estalviat un 10% de llum i anem bé.


A L'Olivera, en concret, part dels diners recaptats en l'estalvi d'energia aniran destinats a un projecte propi d'ajuda a ONG que treballen amb refugiats.

Elsa Del Río

Estem fent una venda i amb una part d'aquests diners els donarem a una ONG que pugui ajudar els refugiats.


Els mestres, per la seva banda, veuen la iniciativa com una eina didàctica. La cap d'estudis de l'escola la Floresta, Eva Pérez, i el tutor de 6è de l'escola l'Olivera, Mauri Rayo, n'han remarcat el valor pedagògic.

E. Pérez / M. Rayo

Els aporta la consciència que estalviar en energia vol dir cuidar el planeta. / Els aporta esperit crític.


En la segona edició, aquesta iniciativa va comportar un estalvi de 81.500 euros de la facturació dels consums de llum, aigua i gas de deu edificis municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.