Balanç positiu d'Oxfam Intermón durant el curs 2016-17 en la lluita contra les desigualtats


  • Comparteix:

Jordi Prat

Jordi Prat

Oxfam Intermón i el Comitè local de Sant Cugat acaben de publicar la memòria de l'exercici 2016-2017. En aquesta etapa, l'ONG s'ha encarregat de 2.000 programes dels quals més de 19 milions de persones s'han beneficiat. La tasca de les organitzacions en el món local és imprescindible a l'hora de visibilitzar la feina d'Oxfam Intermón als municipis. El membre del comitè local Jordi Prat ha visitat el magazín per parlar en detall d'aquesta feina.

ESCOLTA-HO

L'objectiu d’Oxfam Intermón és l'eradicació de la probresa arreu del món, un objectiu que, com ha afirmat Prat, no només es pot aconseguir a través dels projectes de cooperació a països del tercer món, també cal acabar amb altres xacres com l'evasió de capitals per part de les grans fortunes.

Àfrica i l'Amèrica Llatina són els continents on Oxfam Intermón inverteix més recursos. La seva tasca és, no només, la lluita contra la pobresa sinó la lluita contra les desigualtats vers les dones i la promoció del comerç just. Una de les seves feines és donar suport als petits productors i empoderar-los perquè puguin viure de les seves collites.

El membre del Comitè Local ha valorat positivament l'exercici 2016-2017 que l'organització ha tancat amb saldo positiu. Els diners recaptats es dediquen en un 80% a les ajudes i programes de l'entitat. Com ha explicat Prat, la feina de les organitzacions locals és fer visible la tasca d'Oxfam Intermón a la ciutadania. En el cas de Sant Cugat, els seus membres munten una parada el primer dissabte de cada mes a la plaça dels Quatre Cantons amb productes de comerç just. També són presents per Sant Jordi i a la Festa de la Tardor, entre altres activiats que desenvolupen a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.