Descobrim els símbols de Valldoreix i els seus significats amb l'historiador Juanjo Cortés


  • Comparteix:

L'historiador local Juanjo Cortés

L'historiador local Juanjo Cortés

L'historiador local Juanjo Cortés ha dedicat un nou capítol a Valldoreix i el seu passat històric. En aquest cas, Cortés ha fet un repàs als tres grans símbols valldoreixencs: l'escut, la bandera i l'himne.

ESCOLTA-HO

L'escut:

Tot i que l'actual no és molt antic (2003-2004), els orígens d'aquest símbol van sorgir amb l'antic escut del municipi de Canals, a mitjans de segle XIX. A través de la història, l'escut de Valldoreix ha patit una gran evolució: des del que tenia la parròquia de Sant Cebrià, passant per l'escut de l'Entitat Local Menor (1958-1979) fins a un altre de diferent, escollit per un concurs de participació ciutadana, a l'etapa de la Transició espanyola (1979).

La bandera:

L'actual bandera consisteix en una plasmació de l'escut. Es tracta d'un format apaïsat amb una 'v' vermella a l'esquerra, un castell a sobre i una vall daurada predominant amb una franja blava a la banda dreta. Aquest format va ser aprovat legalment el 7 de juny de 2006.

L'himne:

Més antic que l'escut municipal i la bandera: es va estrenar la nit del 12 d'agost de 1934, durant la Segona República. D'estil sardanístic, l'himne valldoreixenc va ser dissenyat per Domènec Porta (lletra) i Josep Ros (música).




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.