La Biblioteca Central Gabriel Ferrater fa 25 anys amb la mirada posada en el futur del nou equipament

Pepa Forn i Cristina Recasens parlen del passat, el present i el futur de la biblioteca al magazín

D'esquerra a dreta, Pepa Forn i Cristina Recasens

Podcast

Publicat el 8/mai/18 per Sant Cugat A Fons

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater celebra 25 anys de servei a la ciutat amb la mirada posada en el futur del nou equipament. Innaugurada el 1993, després d'aquest primer quart de segle, la biblioteca encara el repte de convertir-se en un punt on els santcugatencs hi trobin el seu espai ja sigui per estudiar, llegir, fer activitats, tallers o prendre un cafè mentre gaudeixen d'un llibre.

Escolta-ho

La directora de Cultura de l'Ajuntament, Cristina Recasens, i la directora de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i directora del Servei de Biblioteques, Pepa Forn, coincideixen a remarcar que la biblioteca és un equipament 'que s'ha d'anar adaptant a la societat i ha d'evolucionar'.

El projecte de la nova Biblioteca Central Urbana, que es construirà al Parc de Ramon Barnils, passa per dissenyar un nou equipament on convergeixin les propostes que van sorgir del procés participatiu amb les proposades pels tècnics. Entre les idees que van posar sobre la taula els santcugatencs destaquen la necessitat de diferenciar molt més els espais, poder treballar amb l'ordinador personal des de qualsevol punt de la biblioteca i comptar amb aules de suport digital.

La biblioteca commemorarà l'aniversari aquest divendres a les vuit del vespre amb l'obra 'L'abanderat. El bibliobús del front'. El muntatge, a càrrec de la companyia Rizoma, ret homenatge als bibliobusos de la Diputació que prestaven llibres als soldats que eren al front durant la Guerra Civil.