El Sant Cugat al Descobert proposa un estiu farcit de propostes culturals per a tots els gustos i edats


  • Comparteix:

La programació ofereix 46 propostes entre l'1 de juny i el 29 de setembre

La programació ofereix 46 propostes entre l'1 de juny i el 29 de setembre

La programació cultural d'estiu Sant Cugat al Descobert ofereix entre l'1 de juny i el 29 de setembre 46 propostes per a tots els gustos i edats. Sota el lema 'A l'estiu, la cultura és més fresca!', la iniciativa es presenta com un paraigua cultural que acull 10 programes diferents on destaquen les actuacions de Manu Guix, Paula Valls i Xarim Aresté al Festival Vincles, entre d'altres propostes musicals, les dramatitzacions de les Lectures a la Fresca i les visites culturals al Monestir, una novetat del programa d'enguany.

Música
Les Visites de nit amb notes musicals s'estrenen en aquesta edició amb quatre cites, els dies 1, 7, 15 i 22 de juny. La proposta consisteix en visites guiades de temàtiques diferents al Monestir que acaben amb un concert de música clàssica. Per ordre, les activitats tractaran el dia a dia dels monjos a través del costumari amb el concert de Limnos Quartet, els capitells bíblics del Claustre amb la música de Patrícia de no i Manel Sánchez, l'evolució arquitectònica del Claustre amb un concert del violoncelista Pau Codina i finalment, la iconografia dels capitells que anirà amenitzada amb l'octet de vent de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSCC).

El Monestir també serà l'escenari de Nits de música al Claustre, una sèrie de cinc concerts de música clàssica entre els capitells d'aquest monument. El Trio Colomé, Bagaría, Triscolí donarà el tret de sortida a aquesta proposta el 6 de juliol que seguirà l'endemà amb el 15è Premi de Cant Camerata de Sant Cugat i el concert de cloenda. El 13 del mateix mes els protagonistes seran les adaptacions de Kebyart Ensemble, seguides el dia següent pel Cosmos Quartet. El punt final el posaran el 21 de juliol Aurora Peñas i The Ministers of Pastime. Un dia abans però, dins la proposta de Cobla i Capitells, Jordi Figueró dirigirà la Cobla Jovenívola de Sabadell.

La música també arribarà a Sant Cugat en clau d'òpera. El 16 de juny, a les deu de la nit, el pati de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels proposa el Liceu a la fresca amb la projecció de 'Manon Lescaut' de Puccini.

El Jazz, el blues i els tastets seran un dels protagonistes de la programació amb tres concerts, el 9, 10 i 17 de juny al Celler Modernista. Les guitarres dels Saltors, la veu d'Anna Luna i el seu quartet i el blues i boogie-woogie de Lluís Coloma i Blas Picón seran els encarregats de dinamitzar aquest espai on cada concert anirà acompanyat d'un tast de caves, vermuts i vins blancs, respectivament.

La terrassa del Casal Torreblanca serà un altre dels escenaris musicals. Per aquest espai i desfilaran el 5, 12 i 19 de juliol Sergi Estella, El hijo del flaco i Andrea Mir.

Un dels plats forts de la programació és el Festival Vincles que se celebra un any més el 13, 14 i 15 de setembre amb una aposta musical uneix grans noms de la música d'autor de l'escena catalana amb músics emergents amb segell santcugatenc. En aquesta edició Manu Guix farà parella amb Francesc Abril i Marc Sambola, Paula Valls amb Kaué i Ricka i Xarim Aresté amb Marala.

Visites al Monestir
Més enllà de la programació musical el Monestir obre les portes les nits d'estiu per ensenyar les seves entranyes. Ho farà amb una doble proposta; tots els dissabtes de juny a octubre, a les set del vespre, ofereix l'itinerari guiat per coneixer la història del Monestir 'més poderós del comtat de Barcelona' i els dissabtes d'agost a les deu de la nit amb les nits de llegendes al Monestir.

Teatre i literatura
Una altra de les apostes del Sant Cugat al Descobert és el teatre i la literatura. Les dramatitzades Lectures a la Fresca tornen un estiu més a la ciutat amb tres sessions a les deu de la nit. El cinc de juliol s'interpretarà 'Homes i no' de Manuel de Pedrolo, el 12 del mateix mes serà el torn de 'Ca Baret!' a partir de textos de Maria Aurèlia Campmany i Jaume Vidal i el punt final el posarà el 19 de juliol 'Món, dimoni i carn', també de Maria Aurèlia Capmany.

El teatre de petit format tindrà el seu espai amb A teló obert que proposa la comèdia de William Shakespeare 'Somni d'una nit d'estiu' el 10, 11 i 13 de juliol al Claustre del Monestir, el Parc del Torrent de Ferrussons i al Parc de Can Mates. Totes les sessions començaran a dos quarts de vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.