Farmacèutics i metges s'uneixen per lluitar contra el tabac a la Setmana sense Fum


  • Comparteix:

Farmacèutics i metges han sumat esforços aquesta setmana en la lluita contra el tabaquisme en la Setmana sense fum, una iniciativa del departament de Salut de la Generalitat coincidint amb la celebració aquest dijous del Dia Mundial sense Tabac. La relació entre tabac i malalties cardiovasculars ha centrat enguany la jornada arreu del món, mentre que a Catalunya la setmana s'ha destinat a la conscienciació dels joves.

Fumar és directament culpable del 17% de les morts per cardiopatia, ja que incideix directament en la circulació sanguínia. Fer arribar aquest missatge a la població és un dels objectius de la jornada, com ha explicat a Cugat.cat la responsable de tabaquisme del CAP de Valldoreix, Ester Valle.

Ester Valle

El tabac és un dels grans causants de tapament de les artèries. Això fa que la sang corri amb més dificultats i afavoreix angines de pit, infarts i ictus.


Durant la setmana, farmacèutics i metges han preguntat a clients i pacients si fumaven o no i han ofert consells per deixar-ho en cas que la resposta fos positiva. Els resultats de l'enquesta permetran fer un diagnòstic del consum de tabac a la ciutat, però també posar en contacte per primera vegada farmacèutics i metges per coordinar-se en la lluita contra el tabac.

La farmacèutica Montse Moral ha explicat a Cugat.cat que les farmàcies són un bon primer pas per deixar de fumar.

Montse Moral

Hi ha moltes oportunitats. Però després s'han de derivar al metge, bé sigui de primària, un especialista o un psicòleg.


Les activitats d'aquesta setmana han comptat amb el suport de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum de Tabac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.