Tres rutes per fer el cap de setmana sense fer servir el cotxe

El 'Sant Cugat a fons' proposa caminades per l'Obac on es pot arribar en transport públic

La Serra de l'Obac / Foto: Enric Rubio

Podcast

Publicat el 15/des/18 per Albert Prat

El director i presentador del programa d'alpinisme 'A trenc d'alba', Pau Garcia, presenta al 'Sant Cugat a fons' tres rutes per la serra de l'Obac a les quals es pot arribar en transport públic. El Turó de les Roques Blanques, les Foradades i el que ell anomena La Volta de l'Àliga són les propostes, que s'adapten a tots els nivells i al temps disponible per cada caminador.

Escolta-ho

Les propostes surten totes de la parada d'FGC Terrassa-Nacions Unides, de la línia S1. Per poder completar l'excursió amb seguretat, és necessari fer servir algun dispositiu GPS o descarregar-se un 'track' en una aplicació mòbil.

Ruta 1: Turó de les Roques Blanques | 8,5km, 250 metres de desnivell positiu

Es tracta de la passejada més curta i assequible, tot i que els més atrevits també poden trobar un camí vertical. Cal anar amb compte amb les bicicletes i tenir present que es tracta d'una ruta força freqüentada per passejants.

Ruta 2: Les Foradades | 11km, 390 metres de desnivell positiu
Aquesta proposta ens acosta a uns cims amb una forma curiosa i comença per un camí anomenat 'La Diagonal'. Aquesta ruta té una dificultat intermitja i ja acumula més desnivell positiu. Pau Garcia en recomana especialment les vistes des del cim.

Ruta 3: La Volta de l'Àliga | 12,5km, 500 metres de desnivell positiu
Garcia assegura que és una de les seves rutes preferides. La caminada ja requerirà segurament de dinar a mig camí, a no ser que el ritme sigui molt alt o es comenci molt d'hora, i té una dificultat tècnica més elevada. Inclou una cresta 'genial, àeria i rocosa' que 'costa de creure que sigui tan a prop de la ciutat'.