Un monitor del Jeroni de Moragas crea una cançó pel dret a treballar de les persones amb discapacitat


  • Comparteix:

Rubén Zaguirre és músic i monitor del Taller Jeroni de Moragas / Foto: Rubén Zaguirre

Rubén Zaguirre és músic i monitor del Taller Jeroni de Moragas / Foto: Rubén Zaguirre

'Jo també vull una oportunitat' és el títol de la cançó que ha creat el cantautor i monitor del Taller Jeroni de Moragas Rubén Zaguirre. L'objectiu del tema, que també té un videoclip a Youtube, és conscienciar a la societat del valor que té la feina per a les persones amb discapacitat. Zaguirre ha vistat el 'Sant Cugat a fons' de Cugat Mèdia, juntament amb el director del centre ocupacional, Albert Rubí. Els dos coincideixen en destacar la importància d'una feina digna per a les persones amb discapacitat com una via per aconseguir el màxim d'autonomia i independència.

Rubí i Zaguirre també han explicat l'experiència d'alguns usuaris a les eleccions generals del 28 d'abril, on van poder votar per primera vegada gràcies a l'entrada en vigor de la Llei Orgànica 2/2018, que elimina les restriccions a les persones amb discapacitat per exercir el seu vot. 'No entenien per què ells no podien votar', ha explicat Rubí, que també ha recordat l'emoció que sentien els usuaris en sentir-se part plena de la societat, 'va ser pràcticament una revolució'.

De cara al futur, el Taller es posa com a objectiu seguir treballant per dotar de les màximes oportunitats possibles a les persones amb discapacitats.




Albert Rubí

Ha sigut gairebé una revolució. L'endemà venien emocionats explicant a qui havien votat. Ja els vam explicar que no calia explicar-ho, això. Abans ho vivien amb frustració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.