Coneix quines són les millors plantes per tenir a la tardor i a l'hivern


  • Comparteix:

Les millors plantes per a la tardor i l'hivern / Foto: Cedida

Les millors plantes per a la tardor i l'hivern / Foto: Cedida

El 'Sant Cugat a fons' estrena una nova secció de floristeria amb Elia Garden, un espai de nova creació a la ciutat. En el primer programa, els germans Iñigo i Olga Garcia i propietaris d'Elia Garden, visiten el magazín per donar a conèixer les millors plantes per tenir a la tardor i a l'hivern, tant per a jardí com per a terrasses. En aquest espai han destacat algunes de les plantes més comunes o conegudes: Eriques o Bruc rosa, Callunes, Cyclamen i Viola Cornuta.

ESCOLTA-HO

ERICA I CALLUNA
Totes dues són Ericàcies, una família de plantes amb flor. D'una banda, les Eriques, més conegudes com a Bruc rosa, són uns arbusts de sotabosc, baixos, que els hi agrada l'exposició al sol i que poden aguantar temperatures de fins a -2ºC. D'altra banda, les Cllunes tenen unes característiques similars. Tenen una floració semblant al del Bruc però més subtil.

En la secció de floristeria, l'Iñigo i l'Olga han explicat que totes dues espècies prefereixen terres drenades, que són força tolerants a la sequera i que són plantes que prefereixen tenir la terra ben eixuta abans de fer un altre reg, ja que la pudrició de les arrels pot ser un greu problema per a elles. Tant les Eriques com les Callunes són de terra àcida i tampoc requereixen gaire adob. Convé fer una poda moderada a la primavera en ambdues plantes per eliminar les flors seques.

Erica / Foto: Cedida
Erica / Foto: Cedida


Calluna / Foto: Cedida
Calluna / Foto: Cedida


CYCLAMEN
És la flor d'hivern per excel·lència. El Cyclamen Persicum és una planta d'origen bulbós i que prefereix zones ombrívoles o de semi ombra per a poder-se desenvolupar correctament. Aquesta espècie no requereix gaire aigua, ja que li agraden les terres drenades. La falta d'aigua es fa evident quan les fulles i les flors perden turgència i es tomben. El Cyclamen es pot trobar en diversos colors.

Cyclamen / Foto: Cedida
Cyclamen / Foto: Cedida


VIOLA CORNUTA
És la planta amb millor tolerància al sol. La gamma de colors de la Viola Cornuta va des del blanc al blau, passant per color com el groc o el taronja, entre d'altres.

Viola Cornuta / Foto: Cedida
Viola Cornuta / Foto: Cedida



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.