Ser dona i artista o com la maternitat pot influir en el procés de creació

Les santcugatenques Aina Serra i Elisenda Coll, membres d'Adventícies, expliquen les dificultats i però també els avantatges de ser mare i crear


  • Comparteix:

Cristina Roda, Aina Serra i Elisenda Coll del col·lectiu feminista Adventícies / Font: Cugat Mèdia

Cristina Roda, Aina Serra i Elisenda Coll del col·lectiu feminista Adventícies / Font: Cugat Mèdia

Tant en l'art com en la maternitat sorgeix un procés de creació, una gestació. I així és com han relacionat aquests dos conceptes al 'Sant Cugat a fons' dues artistes santcugatenques que són dones i mares: l'Aina Serra, poeta, i l'Elisenda Coll, dramaturga. Ambdues artistes han compartit el seu testimoni als micròfons de la secció del col·lectiu feminista 'Adventícies' i han explicat com els ha influït en el procés creatiu el fet de ser mare.

ESCOLTA-HO

L'Elisenda Coll ha presentat recentment el seu darrer projecte: 'El millor pels nostres fills', una obra de teatre basada en una secta real de Melbourne, Austràlia. Per la seva part, Aina Serra estrena aquest divendres a l'Ateneu 'Aleteig', un espectacle de fusió entre poesia dansa i música.

Els inconvenients de ser mare i artista no són molt dispars dels de ser dona i mare: la manca de temps lliure per connectar amb una mateixa, per dedicar-lo a invertir en cultura, per inspirar-se. No obstant això, les dues santcugatenques han posat en valor els avantatges de la maternitat dona per crear de manera més òptima: 'La maternitat et transforma i t'aporta molta vida', ha explicat Coll, que és mare de bessons, i ha afegit que, a més, 'la criança t'obliga a aprofitar molt el temps i t'aporta molta lucidesa'.

L'Aina és mare de dos nens i el primer va arribar quan ella tenia 26 anys. 'La maternitat ha estat el que m'ha obert les portes a tot el món de la creació perquè va ser el moment de replantejar-me tot i de qüestionar-me de què estavem fets els humans: tot això que a mi m'ha omplert és del que jo realment vull estar feta?'. D'aquesta manera, Serra ha expressat que la maternitat la va empènyer a escriure i a expressar els seus sentiments en un paper. 'La poesia em va ajudar a gestionar experiències', ha reflexionat.




Aina Serra

La maternitat ha estat el que m'ha obert les portes a la creació perquè va ser un moment que em va permetre replantejar-m'ho tot

Elisenda Coll

Crec que la maternitat et dona molta més lucidesa i aprofites molt el temps, m'he adonat que no sé què feia amb el meu temps abans de ser mare.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.