Lluís Recoder (exalcalde): 'No tinc intenció de tornar a la política. Crec que ja he complert'

L'exalcalde ha parlat de la seva trajectòria política al magazín 'Connectats'


  • Comparteix:

L'exalcalde Lluís Recoder als estudis de Ràdio Sant Cugat

L'exalcalde Lluís Recoder als estudis de Ràdio Sant Cugat

Advocat, polític, pare de família, amant de la muntanya, la literatura i la música, Lluís Recoder va ser alcalde de Sant Cugat durant 11 anys (1999-2010). Nascut a Barcelona, sempre s'ha sentit molt vinculat a Sant Cugat, una ciutat amb un 'poble dins', com li agrada remarcar. De petit visitava els amics que vivien a la ciutat, fins que, ara fa 27 anys, va decidir traslladar-se de la capital a l'altra banda de Collserola. Recoder ha explicat al 'Connectats' perquè va deixar la política després d'una llarga trajectòria que comença el 1976, quan es fa militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

ESCOLTA-HO

L'exalcalde de Sant Cugat assegura que se sent satisfet després del seu pas per la política, una tasca que ha fet de forma totalment vocacional i sempre amb voluntat de servei públic. "Si vius tota la vida de la política, corres el risc de perdre la independència", assegura Recoder i descarta tornar a la política precisament per complir una altra vocació: ser advocat.

Al llarg de la seva trajectòria ha pogut viure la política com a diputat, alcalde i conseller. Com a alcalde, se'l recorda per la seva proximitat amb la ciutadania i la preocupació constant perquè cada racó de la ciutat estigués bé. "Sempre anava amb una llibreta per apuntar totes aquelles coses que calia millorar, tant el que veia jo com el que em deien", apunta Recoder i confessa que encara ara es fixa en tots els detalls de la ciutat i en com es podrien millorar.

Després d'onze anys al capdavant de l'Ajuntament de Sant Cugat, dimiteix per ocupar el càrrec de conseller de Territori i Sostenibilitat a l'equip de govern d'Artur Mas. Precisament en aquesta etapa decideix abandonar la política perquè "no estava d'acord amb el rumb que va emprendre el partit" cap a la independència de Catalunya. "Hi havia gent que ho veia amb molta il·lusió, a d'altres se'ls trencava el cor i jo ho veia amb molta preocupació", afirma, una angoixa que encara continua perquè té a "amics i coneguts empresonats". Envers la situació actual, assegura que li dol "personalment com a amic proper, però també com a català i nacionalista".










Lluis Recoder

Jo conscientment no vull tornar a la política. Crec que ja he complert i he fet el que havia de fer. Ara em toca viure una altra vida que és la que estic vivint i que m'agrada.

Lluis Recoder

Hi havia gent que ho veia amb molta il·lusió i com una oportunitat, gent que ho veia amb pena, se'ls trencava el cor perquè havien de decidir entre Catalunya i Espanya i jo era dels catalans nacionalistes que ho veia amb preocupació.

Lluis Recoder

Jo no volia viure de la política tota la vida, perquè corres el risc de perdre la independència en un moment determinat. Quan ja no pots guanyar-te la vida d'una altra manera que no sigui fent política, depens d'aquell sou i a vegades has de fer coses que no t'agraden.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.