El teatre torna als carrers de Sant Cugat amb sis píndoles de companyies locals per a tots els públics

La Taula d'Arts Escèniques, formada per les companyies amateur de Sant Cugat, proposa sis píndoles teatrals per celebrar el Dia Mundial del Teatre


  • Comparteix:

La presentació també ha tingut lloc a la plaça de Barcelona, on es faran les representacions / Foto: Cugat Mèdia

La presentació també ha tingut lloc a la plaça de Barcelona, on es faran les representacions / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat celebrarà el Dia Mundial del Teatre amb sis píndoles d'un màxim de 15 minuts cadascuna i per a tots els públics. La Taula d'Arts Escèniques, formada per vuit companyies locals amateurs de la ciutat, organitza un any mes, el vuitè, aquesta trobada, que l'any passat es va haver de suspendre per la pandèmia i que es recupera el proper dissabte 27 de març a la plaça de Barcelona.



L'espectacle tindrà lloc a les sis de la tarda i cal reservar la invitació telemàticament per garantir l'aforament. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha assegurat que és un acte que li fa "especial il·lusió", després de la suspensió de l'any passat. Madrona ha qualificat de "gran sort" el fet de tenir tantes companyies de teatre amateur a la ciutat i que puguin compartir escenari. A més, ha reivindicat la cultura segura i que, amb l'arribada del bon temps, es puguin reactivar les activitats i els espectacles als carrers i a les places.

Per part de l'organització, Ferran de Juan també s'ha mostrat il·lusionat per poder tornar als escenaris i Josep Sala ha recordat que en la primera edició d'aquesta celebració, que en part també va tenir lloc a la plaça de Barcelona, va fer fred i vent. Tots dos esperen per aquest any una bona climatologia perquè el públic pugui gaudir d'aquestes sis píndoles independents, la majoria amb "to desenfadat" per acostar el teatre al màxim de gent possible i preparades ja des de l'any passat, tret d'alguna excepció en què s'ha hagut de modificar pel nombre de persones sobre l'escenari.

Programa:
  • AIRE TEATRAL, amb 'Noè al port d'Hamburg'
  • TEATRE A L'OMBRA, amb 'El tresor de la lluna'
  • MAGMA 2011, amb 'Res és el que sembla'
  • GRUP DE TEATRE ESPIRAL, amb 'Un home pacífic'
  • FILA ZERO, amb 'Els progres'
  • dXOC TEATRE, amb 'La diva'


  • La Taula d'Arts Escèniques és un òrgan aglutinador d'entitats locals que forma part del Consell de Cultura i en la qual hi participen els Amics de Pedra i Sang, Marxosos del Vallès, Amants del Teatre, Teatre Musical Aula de So, Teatre a l'ombra, Can Ninot, Fila Zero, Magma 2011, Ateneu Santcugatenc, Ass Karabassà, dXOC Teatre, Mira-sol Teatre, Teatre Espiral, Les Xandrines i Aire Teatral.






    Esther Madrona

    Tant de bo puguem reactivar l'activitat cultural de forma segura. Que mica en mica la cultura torni a guanyar els escenaris, els carrers, les places i puguem sentir-nos millor, perquè la cultura també ens ajuda a superar situacions complicades.

    Ferran de Juan

    Aquest any la il·lusió és doble, en primer lloc per celebrar el Dia Mundial del Teatre, i en segon lloc per poder-ho fer com no vam poder l'any passat, dalt d'un escenari que és el que ens agrada a nosaltres.

    Josep Sala

    En aquests vuit anys hem evolucionat una mica, som més grups, hem provat diverses fórmules. La de píndoles sembla que és la que té més acceptació, primer perquè permet més flexibilitat als grups i també perquè és de més bon empassar per qui ho ve a veure, sobretot si com aquest any són desenfadades, lleugeres.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.