N'hi ha prou amb la Zona de Baixes Emissions per reduir la contaminació a Sant Cugat?

Cugat Mèdia parla de la posada en marxa de la ZBE amb el regidor de mobilitat, José Gallardo, i l'investigador de l'ISGlobal Jordi Sunyer


  • Comparteix:

Vehicles circulant per una de les vies que entrarà a formar part de la ZBE de Sant Cugat / Foto: ACN (Albert Segura Llorio)

Vehicles circulant per una de les vies que entrarà a formar part de la ZBE de Sant Cugat / Foto: ACN (Albert Segura Llorio)

La Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat entrarà en vigor l'1 de maig. A patir d'aleshores, els vehicles més contaminants i que no disposin de l'etiqueta ambiental de la DGT no podran circular pel centre de la ciutat. Es tracta d'una àrea de quatre quilòmetres quadrats delimitada per la carretera de Vallvidrera, la ronda Nord, l'avinguda de Roquetes, el carrer de Sant Crist de Llaceres i el passeig de Valldoreix els dies laborables entre les set del matí i les vuit del vespre. Com afecta aquesta mesura a les persones que no tenen alternativa? L'Ajuntament treballa en millores en el transport públic i per augmentar els pàrquings dissuasius? N'hi ha prou amb la ZBE per reduir la contaminació a Sant Cugat? De tot plegat n'hem parlat a la tertúlia radiofònica de Medi Ambient amb el regidor de mobilitat, José Gallardo, i amb l'investigador de l'Institut de Salut Global de Barcelona, centre impulsat per la Fundació 'la Caixa', i catedràtic de medicina preventiva i salut pública de la UPF, Jordi Sunyer.

ESCOLTA-HO

Cugat Mèdia ha engegat un espai dedicat al Medi Ambient per abordar diversos temes relacionats amb l'emergència climàtica, el reciclatge i la sostenibilitat, entre d'altres, amb la voluntat de posar sobre la taula els reptes que tenim per davant, avui i ara, amb el nostre planeta. Ho fem cada mes de la mà d'experts que ens ajuden a fer una radiografia de la situació. Ens trobaràs al 91.5 FM, al web i també en format podcast, per escoltar-nos quan vulguis i des d'on vulguis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.