Recta final perquè els horts urbans i socials del carrer Andana siguin una realitat

Amb la iniciativa l'Ajuntament posa en marxa un projecte sociolaboral per a persones en risc d'exclusió social


  • Comparteix:

Els horts es troben al carrer Andana / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els horts es troben al carrer Andana / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els treballs d'adequació dels horts del carrer Andana, a tocar de l'estació de FGC, acabaran a finals de mes. Amb aquesta obra s'habilitaran dos espais: un hort gestionat pels Serveis Socials de l'Ajuntament on es posarà en marxa un projecte sociolaboral per a persones en risc d'exclusió social i un altre que gestionaran les entitats del lleure Cau Berenguer, Esplai Sarau i Esplai Cel. En total, tot plegat ocupa 1.500 metres quadrats, dels quals n'hi haurà 800 de cultiu agrícola, dividit en 14 parcel·les d'entre 50 i 60 metres quadrats. Els treballs en estat possibles amb un pressupost de 53.613 euros.

Més enllà de delimitar les parcel·les amb compostatge per contribuir a la millora de la fertilitat del sòl, també s'hi han construït una font, una caseta d'eines que podran disposar ambdós projectes i la instal·lació de reg.

Caràcter social

El projecte que tirarà endavant l'Ajuntament es dirà 'Andana' i no només fa referència al carrer on es troba, sinó també a què el projecte s'entén com una "parada" per treballar competències socials i prelaborals per augmentar l'autonomia de les persones que hi participaran. També es pretén treballar aspectes relacionals per teixir una xarxa de suport i ajuda mútua.

Alguns dels participants de la iniciativa continuaran la seva formació al projecte 'aTerra', als horts de Can Monmany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.