L'Orquestra Simfònica Sant Cugat rendirà tribut a la música catalana per Sant Jordi

L'agrupació ofereix al Teatre-Auditori un tribut al panorama musical català clàssic amb la violinista Katina Macuta com a convidada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Teatre-Auditori Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Teatre-Auditori Sant Cugat

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà aquest divendres, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, un concert especial al Teatre-Auditori, a les 20 h. L'agrupació, amb la participació de la violinista polonesa Kalina Macuta, farà tribut al compositor Joan Manén, de qui es commemora el 50è aniversari de la seva mort, amb un recull de les seves peces. Tot plegat serà un homenatge a la música catalana. De fet, el director de l'orquestra santcugatenca, Josep Ferré, aposta perquè la recuperació del patrimoni no sigui només per una 'qüestió de militància, sinó de qualitat'.

Al concert s'hi interpretaran peces com 'Empúries', d'Eduard Toldrà, o 'Impressions Camperoles', de Joaquim Serra. També hi sonaran composicions del director Xavier Pagès com 'Briònia', una sardana adaptada, o tot un referent de la música popular de Sant Cugat, el 'Paga-li, Joan', que es balla cada any per Festa Major. El repertori ofereix al públic tant música de caràcter clàssic o simfònic com música tradicional o popular.

L'aforament per a l'actuació està reduït a la meitat per donar compliment a les mesures anti-Covid. Les entrades es poden adquirir al web del Teatre-Auditori i costen 28 euros.


Josep Ferré

Manén també va ser un gran compositor, un gran intèrpret i una persona brillantíssima, que va fer carrera per tota Europa i per tot el món i que és conegut arreu excepte aquí. Hi ha una associació, 'Associació Joan Manén' per recuperar el seu llegat, per recuperar les seves obres i nosaltres, doncs, tot el que sigui recuperació de patrimoni ens interessa no per una qüestió de militància, sinó per una qüestió de qualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.