La cultura popular de Sant Cugat torna als carrers

Amb motiu de Sant Jordi, diverses entitats ofereixen una mostra de balls i música aquest dissabte a la plaça de l'U d'Octubre, a les 11 h


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una ballada dels Bastoners de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una ballada dels Bastoners de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La cultura popular i tradicional de Sant Cugat deixa enrere el tancament forçat per la pandèmia. Ho farà aquest dissabte amb una mostra de balls i música que suposa el primer contacte amb el públic més d'un any després, a excepció de l'actuació per La Marató de TV3. A la trobada, organitzada per la Coordinadora d'Entremesos de la Cultura Popular i Tradicional, hi participaran els Trabucaires, els Bastoners, els Sardanistes, els Caparrots, l'Escola de Música Tradicional i els grup de gralles i timbals dels Castellers.

L'actuació, que forma part de la programació de Sant Jordi, serà aquest dissabte a les 11 h a la plaça de l'U d'Octubre. L'aforament serà limitat i, per gaudir de l'espectacle caldrà facilitar les dades al control d'accés.

El membre de la Coordinadora Jaume Casals subratlla que "l'expressió de la cultura popular no té un altre escenari que el carrer", un espai que a causa de la situació sanitària i les restriccions derivades ha quedat restringit. Les limitacions anti-Covid, a més, han provocat que els col·lectius no s'hagin pogut trobar tampoc per assajar. Des de la Coordinadora, explica Casals, volen aprofitar "qualsevol oportunitat per ser als carrers", malgrat que en aquesta ocasió no podran ser-hi totes les entitats.

Després de la mostra d'aquest dissabte, les entitats ja fixen la mirada en la Festa Major d'enguany, que confien que es dugui a terme encara que sigui amb les limitacions pertinents.


Jaume Casals

Les entitats de la Coordinadora tenim moltes ganes i volem aprofitar qualsevol oportunitat per ser al carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.