Acord entre La Unió i l'Ajuntament per engegar la dissolució del consorci

Fins que es defineixi el repartiment de la propietat, La Unió podrà usar l'espai i l'Ajuntament assumirà les despeses de manteniment


  • Comparteix:

L'Ajuntament i La Unió Santcugatenca han acordat iniciar la liquidació del consorci de gestió de la nova seu, que permetrà definir la propietat horitzontal de l'edifici. Aquest repartiment es farà tenint en compte l'aportació de cadascuna de les parts per construir el nou espai: el sòl per part de l'entitat i la inversió per part municipal. Fins llavors, La Unió podrà usar l'espai per a la seva activitat diària (de fet, faran el trasllat després de Festa Major), mentre que el consistori assumirà les despeses de manteniment. Per tant, l'edifici és ara propietat de l'Ajuntament, que fa una cessió d'ús a l'entitat.

Amb l'edifici enllestit i l'entrada imminent de les seccions de l'entitat, ara només queda posar fil a l'agulla al projecte escenotècnic tant del Teatre com de la Sala Clavé. L'Ajuntament obrirà la licitació en els propers mesos amb la perspectiva que les obres puguin estar acabades a finals de l'any vinent. En tot cas, el president de La Unió, David Pujol, ha assegurat en roda de premsa que estan "encantats" que l'espai pugui obrir després de "molts mesos" tancat.

Un altre dels punts que estan pendents de definició és la gestió del bar. Des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha avançat que s'haurà de fer un concurs per a la gestió d'aquest servei.

La propietat municipal es posarà de manifest, d'entrada, amb la celebració d'activitat de Festa Major 'Sabates noves', que tindrà lloc el 26 de juny a la Sala Clavé. Després de la festa grossa, la mateixa aula acollirà el curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat de relleu la importància que l'espai es posi "al servei de la ciutadania". De fet, ha apuntat que "històricament l'entitat sempre l'ha compartit".




Mireia Ingla

Aquest és un equipament de la ciutat, cosa que l'entitat sempre ha compartit. És un equipament que ja està acabat i calia posar-ho al servei de la ciutat.

David Pujol

Estem encantats, contentíssims, de poder obrir l'equipament a la ciutat. Ens posava tristos veure'l tants mesos tancat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.