Investiguen una presumpta agressió homòfoba durant la Festa Major a Sant Cugat

Segons els testimonis, la víctima va ser insultada al crit de "maricón" mentre era apallissada després d'una disputa pel telèfon mòbil


  • Comparteix:

La plaça de l'Onze de Setembre fa cantonada amb l'avinguda de Gràcia i l'avinguda del Pla del Vinyet / Foto: Google Maps

La plaça de l'Onze de Setembre fa cantonada amb l'avinguda de Gràcia i l'avinguda del Pla del Vinyet / Foto: Google Maps

Un jove de 20 anys va ser apallissat la matinada del 26 de juny, en plena Festa Major, a la plaça de l'Onze de Setembre de Sant Cugat. Segons ha avançat el Nació Sant Cugat i ha confirmat Cugat Mèdia a través dels Mossos d'Esquadra i de fonts municipals, es tracta d'una presumpta agressió homòfoba, ja que els agressors van atacar la víctima al crit de 'maricón' després d'una disputa pel telèfon mòbil.

Segons la informació que han proporcionat els Mossos a Cugat Mèdia, el jove agredit estava en un banc amb uns amics de la plaça d'Onze de Setembre, a la cantonada de l'avinguda de Gràcia amb avinguda de Pla del Vinyet. Cap a les 2.45 h de la matinada, tres joves d'entre 15 i 17 anys s'hi van apropar "en to bel·ligerant": primer els van demanar tabac i després un telèfon mòbil i, mentre un d'ells seguia insistint per obtenir el telèfon, els altres dos van començar a agredir a un dels joves, segons explica la policia catalana.

Nació Sant Cugat també afegeix que la víctima, que no recorda res de l'atac, es va despertar sis hores després de l'agressió a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, amb dos punts de sutura al cap, una dent trencada i diverses contusions.

Fonts municipals expliquen que a l'informe de la Policia Local no constava "cap concepte de delicte d'odi LGTBI-fòbic", tot i que després, des de les regidories d'Igualtat i Feminisme i Seguretat, es van assebentar d'un "possible rerefons" que apuntava que sí que podria haver-hi LGTBI-fòbia. Així, l'Ajuntament va contactar la setmana passada amb l'afectat per interesar-se per la seva situació i "oferir-li acompanyament i tota l'atenció municipal que pugui necessitar".

Concentració davant de l'ajuntament de Sant Cugat
L'Assemblea LGTBI Sant Cugat ja havia convocat una concentració, aquest dimarts, a les 20 h, a la plaça de la Vila, per exigir que s'acabi la violència lgtbifòbica, arran de l'assassinat de Samuel, a la Corunya.

Respecte al cas santcugatenc, una font de l'Assemblea LGTBI Sant Cugat ha expressat a Cugat Mèdia que des de l'associació estan "molt enfadats" i que envien tot el suport i els ànims als afectats i a les seves famílies. A més, tot i que encara estan "en xoc", tenen previst fer un parlament al respecte durant la concentració de dimarts.

Sant Cugat disposa del Servei d'Atenció Integral LGBTI (SAI), un espai ubicat a la Casa Mónaco (avinguda de Gràcia, 50) que dona suport als processos personals d'identitat sexual i de gènere, proporciona informació especialitzada en l'àmbit i acompanya i garanteix els drets de les persones LGBTI davant de qualsevol mena d'agressió o discriminació. Cal demanar cita prèvia al 935657000 o a través del correu sailgbti@santcugat.cat.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Això va passar el dia 26 de juny, perquè es fa public ara 10 dies després, algun aclariment per part del govern tripartit municipal ?, estaveu al corrent, dels fets, suposo que si…. sospitós.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 5/jul/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.