L'increment de contagis a Sant Cugat i la proposta d'ANC d'una nova pancarta a l'ajuntament, a la tertúlia 'El Gall del Monestir'

Els polítics també han parlat sobre les llicències d'obres i el fet que Sant Cugat sigui el municipi amb més temps d'espera de Catalunya


  • Comparteix:

Albert Solé, Sergio Blázquez (Cs), José Gallardo (PSC), Francesc Osan (ERC) i Albert Salarich (Junts) / Foto: Teams

Albert Solé, Sergio Blázquez (Cs), José Gallardo (PSC), Francesc Osan (ERC) i Albert Salarich (Junts) / Foto: Teams

La tertúlia política 'El Gall del Monestir' de Ràdio Sant Cugat d'aquest dimecres ha tractat principalment tres temes: la situació de la pandèmia a la ciutat, l'enquesta que assegura que Sant Cugat triga el doble a atorgar una llicència d'obra de tot Catalunya i la valoració de la proposta de l'ANC de penjar una nova pancarta a l'ajuntament. Recupera la tertúlia sencera aquí.

ESCOLTA-HO

Han participat en la tertúlia Albert Salarich (Junts x Sant Cugat), Francesc Osan (ERC-MES), José Gallardo (PSC) i Sergio Blázquez (Cs).

Tots els polítics han coincidit que estan a favor d'aplicar el toc de queda a Sant Cugat tenint en compte que és el que té més sentit a nivell sanitari. Per frenar l'increment de casos, una altra mesura que ha proposat Albert Salarich (Junts), és aplicar el certificat Covid a Sant Cugat perquè serveixi per més coses a part de viatjar, com per exemple per poder entrar a bars o restaurants, com han fet ja a França. La resta de partits han explicat que consideren que és una mesura que només té sentit si es fa a escala global, incloent-hi tot el territori català. Sobre els cribratges massius dedicats als joves que s'estan produint aquest dimarts i aquest dimecres, Francesc Osan, secretari d'organització d'Esquerra a Sant Cugat, ha explicat que ja feia una setmana que havien demanat el cribratge i que des d'Esquerra consideren que s'hauria d'haver aprovat abans.

A la tertúlia els partits també han valorat la proposta de l'ANC de penjar una nova pancarta amb el lema 'Prou repressió! Independència és llibertat' a la façana de l'ajuntament per substituir la que es va haver de retirar per ordre judicial. Osan ha qualificat d'"esperpèntica" la proposta. Ha explicat que els partits i entitats independentistes s'havien reunit per decidir quines accions fer respecte a la nova pancarta i la proposta de l'ANC la van fer pel seu compte, abans de la reunió, per això Osan la considera "unilateral". A partir d'aquí, les entitats independentistes de Sant Cugat es tornaran a reunir aviat per arribar a un consens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.