ERC-MES critica la moció de Junts que demana substituir Mireia Ingla com a presidenta del ple

Carles Brugarolas (Junts) explica a 'El Gall del Monestir' que dins el grup municipal hi ha "debat intern" sobre el redactat de la moció


  • Comparteix:

ERC-MES ha posat el crit al cel quan ha vist la moció que ha presentat Junts per Sant Cugat per al ple d'octubre, previst per al dia 18. Junts critica la manera que té l'alcaldessa, Mireia Ingla, de presidir les sessions plenàries, i demana 'cedir la presidència del ple a un regidor o regidora de reconegut prestigi i trajectòria que tingui el suport de tres cinquenes parts del plenari'. El coordinador del grup municipal d'ERC-MES, Francesc Osán, ha qualificat la moció de 'maniobra barroera, il·legal i infantil'. Osán ha fet la crítica a l'inici de la tertúlia política 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia, on també hi participava el regidor de Junts Carles Brugarolas. Ell ha afirmat estar d'acord amb el fons de la moció, però no en el redactat que demana la substitució d'Ingla, i ha admès que hi ha 'debat intern' dins del grup municipal.

"No us ho vull amagar: aquesta moció va entrar de manera precipitada sense poder-la avaluar bé abans de presentar-la dins els terminis. Hi ha hagut un debat intern dins el nostre grup municipal. Puc entendre la sorpresa, però no la vehemència del Francesc [Osán]. Al final, de què es tracta és de millorar els mecanismes. Això no pretén ser un atac directe contra ningú, però entenc que s'hagi pogut fer aquesta lectura, i d'aquí el debat intern dins el grup sobre el redactat de la moció". Així s'ha expressat Carles Brugarolas a la tertúlia política davant la queixa pública del coordinador d'ERC-MES, Francesc Osán.

"La configuració del ple la decideix el poble, i la seva presidència també. Una altra cosa és que no els agradi el que vota la ciutadania, i aquest és el cas. És una rebequeria política. Han passat dos anys, és hora de passar el dol i passar a les propostes", ha reblat Osán.

Per la seva banda, Sergio Blázquez, regidor de Cs, ha qualificat de "desafortunat" que el representant d'ERC-MES a la tertúlia fes ús d'aquell espai de la ràdio pública de la ciutat per treure un tema com aquest i restés temps per a debatre els temes de ciutat.








Francesc Osan

És una vergonya institucional aquesta moció, és un acte clar de menyspreu al ple, a l'ajuntament i a la ciutadania, i als partits que la representen. És una maniobra barroera, il·legal i infantil. La configuració del ple la decideix el poble, i la seva presidència també.

Carles Brugarolas

Aquesta moció va entrar de manera precipitada sense poder-la avaluar bé abans de presentar-la dins els terminis. Hi ha hagut un debat intern dins els nostre grup municipal. Al final, del què es tracta és de millorar els mecanismes. Això no pretén ser un atac directe contra ningú, però entenc que s'hagi pogut fer aquesta lectura, i d'aquí el debat intern dins el grup sobre el redactat de la moció.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Seria l'ho seu, la Sr. Ingla, no cap mena de capacitat de dialeg, es la evidencia que nomes sap imposar , exemples, el Bosc de Vollpellares , Ragull Centre, no pagar impostos a l'hisenda catalana, negar que Sant Cugat esta de forma generalizada bruta i deixada, obres pendents de fa mes de 2 anys, Llicencies d'obres amb retard de 2 anys, etc..., i el mes greu encara resten 2 anys de mandat...,tu.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 7/oct/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.