Joan Anton Català: 'Els humans estem generant la sisena extinció massiva'

L'astrofísic i autor del llibre 'Una breu i atzarosa història de la vida', explica les curiositats de l'origen i l'evolució de la vida a la Terra

Joan Anton Català / Foto: Cugat Mèdia

Podcast

Publicat el 27/nov/21 per Víctor Palacios

Joan Anton Català, astrònom i astrofísic de professió i divulgador científic i escriptor de vocació, explica en el seu darrer llibre 'Una breu i atzarosa història de la vida' les casualitats que han fet que, avui dia, l'ésser humà sigui viu. En una conversa al magazín 'Connectats, de Cugat Mèdia i La Xarxa, l'astrofísic ha explicat com aquest llibre és una celebració de la vida i un intent d'explicar la història del planeta, des de la seva creació fins a l'actualitat. Tot passant per l'explicació de diferents conceptes com les 'extincions massives' o el 'sentit del temps'. Català ha buscat en el seu darrer llibre que la gent reflexioni sobre la sort de poder gaudir d'aquesta vida al planeta Terra, tot i que s'ha de mirar amb una perspectiva microscòpica.

Escolta-ho

L'autor ha volgut crear una obra amb una clara intenció divulgativa, però alhora, adaptat a tots els públics. En paraules del mateix Català, amb aquest llibre "no val dir jo soc de lletres", perquè la ciència que s'explica es fa de manera que tothom la pugui entendre.

Català també ha fet referència a la situació actual del planeta i ha alertat que el canvi climàtic no només implicaria una pujada d'un parell de graus de temperatura, sinó que la crisi climàtica pot fer d'aquest món un lloc més injust, amb més pobresa, fam, guerres i conflictes. Per tant, l'astrofísic i escriptor fa èmfasi en el fet que hem d'actuar pel nostre propi interès, però també pels interessos de les futures generacions.




DECLARACIONS

Joan Anton Català

Bàsicament, és una celebració de la vida. Quan un s'adona de tot el que ha fet la natura, quantes casualitats han hagut de passar perquè tu i jo, avui, estiguem aquí parlant i tinguem vida, és fascinant. El llibre va dedicat a això, a entendre com ha treballat la natura, com ha treballat l'univers per crear un univers perfecte per a nosaltres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Anton Català

La gent es pensa que el canvi climàtic són dos graus de pujada de temperatura. No, el canvi climàtic és un món més injust, més pobres, més fam, més malalties, més guerres i més conflictes, això és el canvi climàtic. És el futur que els hi espera a les generacions que venen si no intentem fer quelcom i no ens en sortim gaire de fer res.

Your browser doesn’t support HTML5 audio