Pere Soler calcula que amb les noves plusvàlues recaptaran un 25% menys

El primer tinent d'alcaldia avança a Cugat Mèdia que els comptes del 2022 no es veuran afectats i seran més alts que els del 2021


  • Comparteix:

Pere Soler, primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler, primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat / Foto: Cugat Mèdia

Amb el nou mètode de càlcul de l'impost de les plusvàlues que ha ordenat Hisenda després de la sentència del Tribunal Constitucional, l'Ajuntament de Sant Cugat calcula que recaptaran entre un 25 i un 30% menys del que tenien previst. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, a 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia. Soler també ha explicat que aquesta reducció no afectarà el pressupost del 2022 perquè els càlculs que fan amb les plusvàlues sempre són a la baixa. Per aquest motiu ha avançat que els comptes de l'any que ve, que preveu aprovar inicialment abans de final d'any, contemplaran més ingressos que els del 2021, que eren 152 milions d'euros.


ESCOLTA LA TERTÚLIA SENCERA DE 'EL GALL DEL MONESTIR'

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ja va explicar fa unes setmanes que el nou mètode de càlcul de l'impost de les plusvàlues tindria un impacte important en les hisendes locals, i així ha sigut. Segons les xifres del consistori, deixaran de recaptar una quarta part del que preveien, però Soler no està preocupat: "A Sant Cugat sempre hem sigut molt prudents a l'hora de fer el possible càlcul de recaptació de les plusvàlues, i sempre hem anat per sobre; per tant, malgrat el descens, serà un ingrés molt similar".

I això com és possible? Soler ho ha explicat a la tertúlia política de Cugat Mèdia: "Les plusvàlues sobre el pressupost de la ciutat són entre un 13% i 14%, és a dir, uns 16 milions d'euros. Nosaltres vam preveure ingressar aquest 2021 aquests 16 milions d'euros, i si no s'hagués aturat per la suspensió del TC, n'hauríem acabat recaptant uns 19 milions".

Pere Soler també ha explicat que, a banda d'aquest principi de prudència de l'Ajuntament santcugatenc, també podran compensar la minva d'ingressos gràcies al govern espanyol. En els Pressupostos Generals de l'Estat es garanteix una partida compensatòria a través de la Prestació d'Inversions de l'Estat (PIE) -el retorn dels impostos indirectes que es paguen a l'estat i que es retornen als consistoris- perquè els ajuntaments no es vegin afectats per la davallada dels ingressos per la Covid i les plusvàlues.

Un pressupost més elevat pel 2022
És per aquest motiu que Pere Soler ha avançat que el pressupost de l'any que ve, malgrat el descens de les plusvàlues, preveu encara més ingressos que els del 2021, que van ser de 152 milions. "El pressupost s'incrementarà respecte a l'any anterior, no serà continuista. No ens veurem afectats pel canvi del mètode de càlcul de les plusvàlues", ha conclòs el primer tinent d'alcaldia.





Pere Soler

A Sant Cugat sempre hem sigut molt prudents a l'hora de fer el possible càlcul de recaptació de les plusvàlues, i sempre hem anat per sobre. Per tant, ara, malgrat el descens, serà un càlcul molt similar.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.