El projecte Ragull Centre canvia: màxim set plantes i superfície comercial més petita

Mireia Ingla va presentar la setmana passada als veïns del barri de Sant Francesc-Monestir els canvis respecte al projecte inicial


Temes relacionats

Aturem Ragull Centre: 'Anirem a totes per anul·lar el conveni amb Ferrer' (22/jun/21)

Mireia Ingla, sobre Ragull Centre: 'L'únic que hi surt guanyant amb l'operació és Sant Cugat' (14/jun/21)

Duch (Habitatge) defensa l'interès públic del projecte Ragull Centre (31/mai/21)


  • Comparteix:

Els terrenys on es construirà Ragull Centre, a la rambla del Torrent d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

Els terrenys on es construirà Ragull Centre, a la rambla del Torrent d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

El projecte d'habitatges i zona comercial anomenat Ragull Centre tindrà menys alçada de l'anunciada inicialment i també menys espai per a comerços respecte a la primera proposta. Aquests són els dos principals canvis que l'alcaldessa, Mireia Ingla, va traslladar als veïns del barri de Sant Francesc-Monestir en una reunió celebrada dijous passat al consistori. Cugat Mèdia ha parlat amb una de les assistents a la reunió, Rebeca Galán, que ha explicat que l'Ajuntament es reserva 300 m2 per a equipament públic, i que hi haurà aparcament privat per als veïns de l'edifici, però també una part d'aparcament públic. El que no canvia són els 118 habitatges, dels quals 72 seran públics i protegits, fruit del conveni amb els laboratoris Ferrer, propietaris del sòl.

En aquesta reunió hi van assistir veïns a títol particular, però també d'altres en representació d'associacions del barri, com la Xarxa Monestir-Sant Francesc, l'Associació de Comerciants, la plataforma 'Aturem Ragull Centre' o Gilgal Solidari, de la qual Rebeca Galán n'és la directora.

Ingla va mirar de tranquil·litzar els veïns que miraven amb inquietud la primera proposta que va fer pública l'Ajuntament sobre com volien que fos el projecte Ragull Centre. Un dels aspectes que més rebuig va provocar va ser l'alçada dels edificis, que en preveien un d'11 plantes. Aviat el govern municipal va rectificar i va comunicar als veïns que aquest no seria un problema, i va recollir en diferents reunions les altres crítiques al projecte. D'aquelles trobades, en va sortir la proposta que dijous van presentar-los.

Segons explica Galán, els edificis que es construiran tindran una alçada màxima de set plantes. N'hi haurà un de set i un altre de cinc, però estan alineats aprofitant el desnivell del terreny. "Ens van dir que tindrien la mateixa alçada que els habitatges de l'altra vorera de la rambla del Torrent d'en Xandri, i que no farien ombra a l'escola Collserola", comenta.

Pel que fa a la zona comercial, en un primer moment semblava que s'hi podria instal·lar una gran superfície (3.500 m2), cosa que inquietava els petits comerciants, però finalment Ingla els va explicar, segons Galán, que l'espai destinat a comerços no serà més gran que "el Mercadona del carrer Valldoreix".

Pel que fa al nombre d'habitatges, es mantenen els 118 previstos, dels quals 72 seran protegits (un 62%), arran del conveni de cessió de sòl entre l'Ajuntament i els laboratoris Ferrer, propietaris del terreny. El consistori es reserva 300 metres quadrats per a equipament públic, però que serà destinat a serveis per al barri, explica Galán.

I respecte a la zona d'aparcament, n'hi haurà una part de privada per als propietaris o llogaters dels nous habitatges, però també hi haurà una part de pública.

Segons ha explicat Rebeca Galán a Cugat Mèdia, "sentir aquests canvis va tranquil·litzar els veïns i als comerciants, tot i que hi ha certs sectors que mantenen el neguit per com afectarà el projecte a la mobilitat del barri".



  • Comparteix:

COMENTARIS

edificis d'habitatge de 7 plantes, continua sent una aberració, Sant Cugat del Vallès , ha estat d’ençà fa mes de vint anys pionera d'un urbanisme sostenible, fa mes de 20 anys que els edificis d'habitatge al nostre poble som com a màxim de 5 plantes. Perquè ara no ?

Pere Ferrer Morello. Enviat el 30/nov/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.