Quants diners invertiran enguany a Sant Cugat les administracions supramunicipals?

Cugat Mèdia recull les inversions que afecten Sant Cugat previstes als pressupostos de la Generalitat, la Diputació i l'AMB


  • Comparteix:

El parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitch

El parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitch

Sant Cugat rebrà aquest 2022 per part de les administracions supramunicipals catalanes inversions valorades en 13,5 milions d'euros. La Generalitat, amb 12,5 milions, és qui més destinarà a la ciutat, seguida de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (702.841 euros) i la Diputació de Barcelona (341.155 euros). Cugat Mèdia desgrana com es repartiran aquests diners a Sant Cugat.

Generalitat

Les inversions dels pressupostos de la Generalitat destinaran 12,5 milions a Sant Cugat. D'aquests, la partida més prominent, 4,4 milions, va destinada a projectes d'urbanització al parc empresarial de Can Sant Joan. La construcció de l'edifici de l'escola La Mirada també apareix al document: la Generalitat destinarà a aquesta obra 3 milions d'euros. Els pressupostos també recullen el compromís perquè el 2023 el Govern segueixi pagant aquesta construcció, destinant-hi 2 milions més.

Els comptes recullen diverses accions de millora a l'Arxiu Nacional de Catalunya per valor d'1,9 milions d'euros. En un altre àmbit, també està previst la renovació i manteniment del dipòsit Sant Cugat Ter, amb una inversió de 901.465 euros.

En clau de mobilitat, també es treballarà per a la millora en seguretat de la Rabassada, amb un pressupost de 452.478 euros.

AMB i Diputació

Tant l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com la Diputació de Barcelona recullen al pressupost de 2021 les transferències corrents que fan arribar als municipis. L'AMB destina a Sant Cugat 137.881 euros en aquest concepte, mentre que la Diputació fa arribar 110.000 euros.

Des de l'AMB es reserva una partida de 564.960 euros per a l'explotació de la planta de compost a Sant Cugat. Per la seva banda, la Diputació paga 231.155 euros per a invertir en la restauració de la muralla del Monestir.

En total, ambdues administracions supramunicipals destinen a Sant Cugat 1,04 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.