Les Planes i la fortalesa de la comunitat


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó

Regidora d'ERC


Publicat: el 8/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'esquerra occidental fa temps que ha començat a posar en valor el paper i la capacitat transformadora de la quotidianitat. Al seu podcast, Michelle Obama fa especial èmfasi a la transcendència política de les converses del dia a dia, tant familiars com veïnals o laborals, per acompanyar-nos els uns als altres, per vertebrar vincles de confiança i reforçar així la comunitat i la societat. I ho fa, sobretot, perquè aquests lligams doten de més sentit la nostra existència, ens fan sentir una major seguretat i resiliència davant les incerteses, i ens proporcionen un major benestar i felicitat. A casa nostra el marc natural d'aquestes comunitats són els pobles o, en el cas de les grans ciutats, els barris.

El passat dimecres es va celebrar el grup de treball de seguretat de les Planes, en què es van avançar les dades policials del 2021 al barri. Aquestes dades que indiquen una reducció substancial de totes les tipologies de delictes: una reducció del 65% dels furts, d'un 50% en el cas del robatori de vehicles i una baixada de 7 a 1 robatoris en llars. Es tracta de dades excel·lents, que encara procurarem seguir millorant, perquè sabem que la percepció de seguretat és un dels pilars del benestar de les persones: la seguretat de poder afrontar una despesa inesperada, la de tornar sola a casa, la de sortir a passejar o circular en bicicleta o la d'estar tranquil·lament a casa. Volem que tothom se senti segur a Sant Cugat.

El que volíem destacar, però, és que l'inspector en cap de la policia local va vincular directament l'altíssim nivell de seguretat a les Planes a la fortalesa de la comunitat planenca: un veïnat que es coneix, que dinamitza el barri i dota de vida els carrers, que té cura del seu entorn i de la seva gent, i que garanteix així el benestar i la seguretat de tothom.

I és que aquest és un dels trets més característics d'aquest barri tan particular de Sant Cugat que es deu, segurament, als seus orígens de barri auto-construït, la necessitat de vertebrar-se més forts davant les inclemències de la muntanya, la distància física del cor de la ciutat i d'una percepció d'abandonament que tenim el repte i el compromís de revertir.

Però, tanmateix, aquest és també la major fortalesa del barri, que hauria d'esdevenir exemple per a la resta de Sant Cugat.

Seguim!

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC i presidenta del consell de barri de les Planes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.