Quines espècies invasores hi ha a l'estanyol de la Guinardera?

Una visita-taller dins les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable ha servit per conèixer-les sobre el terreny


  • Comparteix:

Les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable, organitzades per l'Ajuntament, continuen, i aquest dissabte ho han fet amb una visita-taller a l'estanyol de la Guinardera. Una activitat que ha servit per explicar el projecte de renaturalització de l'estanyol. Una vintena de participants han pogut conèixer sobre el terreny les comunitats animals autòctones i exòtiques invasores dels ambients aquàtics de les zones mediterrànies.

Enric Ortega, tècnic de gestió i benestar animal, ha explicat quines són les espècies invasores que s'han trobat a la Guinardera: "A l'estany s'han fet diverses actuacions, i de dins s'han tret diferents espècies de peixos invasors i també de rèptils, que és el que més abunda en els espais humits. Els peixos invasors que s'alliberen són els silurs, la perca americana, la perca sol, la gambúsia, el misgurn en zones en què el substrat és de fang... Tots aquests són peixos asiàtics, americans, i del nord d'Europa. No són propis d'aquí. I pel que fa als rèptils, els més abundants i, malauradament, més habituals de trobar són les tortugues d'aigua".

Concretament, són les tortugues d'aigua americanes i asiàtiques. Ortega ha comentat que aquestes són més agressives que les autòctones de la zona mediterrània, i aleshores hi competeixen i acaben desplaçant les tortugues autòctones. Tot plegat ha quedat molt clar a tots els participants: als adults a través de les explicacions; i als infants, a través del joc.

Les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable continuaran dimecres amb la xerrada 'La gestió multifuncional dels boscos i el canvi climàtic'.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ A L'AGENDA DE CUGAT MÈDIA






Enric Ortega

A l'estany s'han fet diverses actuacions, i de dins s'han tret diferents espècies de peixos invasors i també de rèptils, que és el que més abunda en els espais humits. Els peixos invasors que s'alliberen són els silurs, la perca americana, la perca sol, la gambúsia, el misgurn en zones en què el substrat és de fang... Tots aquests són peixos asiàtics, americans, i del nord d'Europa, no són propis d'aquí. I pel que fa als rèptils, els més abundants i, malauradament, més habituals de trobar són les tortugues d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.