Lluïsa Espín (Vinne): 'L'objectiu és acabar l'any amb 50 entitats socials a la plataforma'

La fundació, amb seu a Sant Cugat, fa de pont entre entitats del tercer sector i empreses


  • Comparteix:

Lluïsa Espín, directora de la Fundació Vinne a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Lluïsa Espín, directora de la Fundació Vinne a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La Fundació Vinne neix el 2019 amb l'objectiu de donar visibilitat i suport a les entitats del tercer sector perquè arribin amb el seus productes i serveis a més persones i empreses. Actualment, la plataforma ja compta amb 26 entitats d'arreu de Catalunya i el seu propòsit és tancar el 2022 amb 50. La pandèmia els va obligar a reorientar la idea inicial, però ara es troben en ple creixement, com reconeix la directora de la fundació, Lluïsa Espín, en una entrevista al programa 'Connectats'.

ESCOLTA-HO

Neteja, bugaderia, càtering, missatgeria, pintura industrial, jardineria, confecció i decoració ambiental són alguns dels serveis que ofereixen les entitats vinculades a Vinne, a més de productes com les galetes El Rosal, regals o lots de Nadal . Ara com ara, la tasca de connectar entitats socials i empreses que fa la Fundació Vinne se centra, principlament, en el territori català, però la direcció no descarta estendre's a la resta de l'estat. Vinne coordina i vetlla per la gestió que les entitats ofereixen a les empreses i particulars, cada vegada "més sensibilitzats" a rebre aquests serveis, afirma Espín.

L'arribada de la pandèmia, poc després de la creació de Vinne, va obligar la fundació a reformular la seva idea inicial i passar de les activitats a aprofitar les noves necessitats sorgides en aquell moment. Superats els dos primers anys, el 2022 està sent el de la reeixida del projecte. Actualment, la fundació se sustenta amb les aportacions de les patrones, sis empresàries vallesanes -quatre d'elles santcugatenques-, i les donacions que fan les empreses. No descarten, en un futur, tenir patrocinadors i partners.

Entitats de Sant Cugat com el Taller Jeroni de Moragas o de l'entorn més proper com L'Olivera, al parc Natural de Collserola, formen part d'aquesta plataforma.


Lluïsa Espín

Tenim 26 entitats a la plataforma i l'objectiu és acabar el 2022 amb 50. Son d'arreu de Catalunya però no descartem fer tot el territori nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.