Un virus present als làctics millora la memòria dels humans

Aquest estudi, que compta amb la participació de la Universitat de Girona (UdG), va ser publicat al febrer a la revista científica Cell Host & Microbe


  • Comparteix:

Foto: Cugat Mèdia

Foto: Cugat Mèdia

Un estudi que compta amb la participació de la Universitat de Girona (UdG) associa la presència de virus Caudovirales en la microbiota intestinal amb millors funcions cognitives i de memòria en humans, ratolins i mosques. Els resultats demostren que alguns virus que estan presents en la microbiota intestinal influeixen en la relació entre el microbioma i el cervell. Aquest estudi va ser publicat al febrer a la revista científica Cell Host & Microbe, i acaba de rebre el premi a la millor publicació biomèdica de l’any 2022 realitzada a l’Estat als premis Constantes y Vitales, que impulsen La Sexta i la Fundació Axa. N'hem parlat amb un dels seus autors, José Manuel Fernández-Real, cap del grup de recerca en Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’IDIBGI, cap de la Secció d'Endocrinologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, Catedràtic de Medicina i director del departament de Ciències Mèdiques de la UdG, i investigador ICREA Acadèmia.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCAST DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.